Мед Атлант

Пане Президенте, схаменіться, – на площі перед “білим домом” розпочалася позачергова сесія облради на підтримку “блокадників”. ВІДЕО

Сьогодні, 14 березння, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич підписав розпорядження про скликання позачергової сесії, передає МІСТО.

Відтак, на площі перед адмінбудинком розпочалася позачергова сесія обласної ради з порядком денним: “Про звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні”.

Сесія розпочалася о 12 годині спільно з вічем обурених фраківців, які виступили з вимогою покарати винних у розгоні “блокадників”.

На сесії присутні 60 депутатів із 84. Голова облради Олександр Сич зачитав вимоги звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні, а саме: звільнити затриманих і закрити провадження проти учасників блокади, звільнити з посад міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і його заступника Вячеслава Аброськіна, визнати території ОРДЛО тимчасово окупованими.

Згодом висловились усі голови фракцій в облраді, а після цього, враховуючи, що сесія проходила спільно з народним вічем,  слово надали атовцям, учасникам Прикарпатського штабу визволення учасників блокади ОРДЛО, а також іншим активістам.

/Відео з сесії облради –  Богдан Досюк


Нагадаємо, 13 березня, правоохоронці із застосуванням сили розблокували редут блокувальників на залізничній станції “Кривий Торець” в смт. Щербинівка Торецької міськради Донецької області, затримали біля 40 учасників блокування.

Після таких дій у багатьох містах України вночі відбулися акції протесту. У Франківську на площі перед “білим домом” також вийшли активісти, підпаливши шини. Пізніше Прикарпатський штаб блокади ОРДЛО поширив сформулював вимоги до центральної влади. Текст розмістив у мережі учасник пікету, депутат міської ради від УКРОПу Віталій Мерінов. Таким чином, голови усіх фракцій Івано-Франківської облради погодили вимоги, а Олександр Сич розпорядився про скликання позачергової сесії.

 /Відео з-під Івано-Франківської ОДА у ніч з 13 на 14 березня – Михайло Бойчук

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...