Мед Атлант

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків не прийшов у суд, бо захворів

Сьогодні, 16 березня, в Івано-Франківському міському суді черговий раз мали розглянути справу про адміністративне правопорушення міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Кореспондент МІСТА повідомляє, що суд не відбувся через те, що міський голова в лікарні.

“Не можу прийти на суд, оскільки лікуюся в обласній клінічній лікарні“, – заявив у клопотанні Руслан Марцінків.

Також до клопотання додана довідка про те, що міський голова знаходиться на стаціонарному лікуванні. Про це зазначив суддя.

Таким чином, засідання не відбулося, оскільки прокурор підтвердив нормою чинного законодавства, що розгляд справи є неможливим, тому що Руслан Марцінків не присутній у залі судового засідання.

ФОТО: АН “Фіртка”

Додамо, у даній справі особу притягується до відповідальності і її участь є обов’язковою.

Представник Марцінківа, пан Жиляк наполягав на зворотньому – хотів, щоб розглядали справу. Проте представник на вимогу судді не зміг підтвердити і посилатись на норму законодавства, яка б дозволяла розгляд справи без голови Івано-Франківської міської ради.

“Явка особи обов’язкова”, – запевнив суддя.

Суд у справі Марцінківа перенесли на 19 квітня. Час: 14:00

Нагадаємо, Марцінківа звинувачують у корупційному правопорушенні. Мер міста не вніс у Е-декларацію відомості про купівлю нового автомобіля – “SKODA OCTAVIA” 2016 року випуску за 468 742 гривень. Очільник Івано-Франківська наголошував, що купив транспортний засіб за кошти з кредиту у ПАТ “Кредо-банк”, а також від продажу автомобіля “Daewoo Lanos” (ЗАЗ TF 6940, 2011 року випуску). Уже 13 лютого міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків поскаржився, що до нього навідались працівники ДЗЕ із понятими. Він назвав це політичним переслідуванням. Правоохоронці пояснили, що прийшли через порушення закону “Про запобігання корупції” щодо неповідомлення НАЗК про суттєву зміну майнового стану. 28 лютого правоохоронці намагалися вручити адмінпротокол меру в його кабінеті, але останній покинув приміщення. Через це працівники УЗЕ попрямували за мером вулицею. Такі дії правоохоронців Марцінків розцінив як політичне переслідування і назвав роботу УЗЕшників політичним замовленням “зверху”. Правоохоронці такі звинувачення відкидають.

Читайте також: Суд у справі головного патрульного Івано-Франківська. Засідання не відбулося через завершення терміну повноважень судді

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...