Мед Атлант

Мер Франківська черговий раз пропустив судове засідання

 
23 березня в Івано-Франківському міському суді, розглядали справу про вчинення міським головою Русланом Марцінківим адміністративного правопорушення,  передає МІСТО.
 
Суддя у справі, Олеся Зеленко, довела до відома про клопотання Руслана Марцінківа, в якому він зазначав про перенесення судового  засідання на довший період, тому що перебуває на стаціонарному лікуванні в ЦМКЛ.
 
Крім того, ще два клопотання у суд надійшли від захисника голови міської ради – адвоката Михайла Жиляка. Перше  співпадало з клопотанням його підзахисного. У другому він просив повернути протокол на доопрацювання.
 
Відомо, що на стадії розгляду справи для забезпечення законності і захисту прав особи, яка притягається до відповідальності, законом визначено, що справа розглядається у присутності цієї особи. Якщо особа заявила клопотання про відкладення розгляду справи через неможливість її присутності при розгляді, орган, що розглядає справу повинен з урахуванням строків задовольнити клопотання.
 
Тому суд знову відклав справу. Наступне засідання відбудеться 31 березня 15:00 год.
 
Нагадаємо, Марцінківа звинувачують у корупційному правопорушенні. Мер міста не вніс у Е-декларацію відомості про купівлю нового автомобіля – “SKODA OCTAVIA” 2016 року випуску за 468 742 гривень. Очільник Івано-Франківська наголошував, що купив транспортний засіб за кошти з кредиту у ПАТ “Кредо-банк”, а також від продажу автомобіля “Daewoo Lanos” (ЗАЗ TF 6940, 2011 року випуску). Уже 13 лютого міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків поскаржився, що до нього навідались працівники ДЗЕ із понятими. Він назвав це політичним переслідуванням. Правоохоронці пояснили, що прийшли через порушення закону “Про запобігання корупції” щодо неповідомлення НАЗК про суттєву зміну майнового стану. 28 лютого правоохоронці намагалися вручити адмінпротокол меру в його кабінеті, але останній покинув приміщення. Через це працівники УЗЕ попрямували за мером вулицею. Такі дії правоохоронців Марцінків розцінив як політичне переслідування і назвав роботу УЗЕшників політичним замовленням “зверху”. Правоохоронці такі звинувачення відкидають.
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...