Мед Атлант

Представників ОТГ з Івано-Франківщини вчили здійснювати державні закупівлі. ФОТО

За ініціативи Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування в обласному центрі проводять дводенний тренінг-семінар на тему “Закон України “Про публічні закупівлі” від теорії до практики.

Особливості роботи з майданчиками та веб-порталом proZorro.gov.ua». Захід проходить за підтримки програми «U-Lead з Європою».

За словами Руслана Панасюка, ІФ Центр розвитку місцевого самоврядування розширює межі своєї діяльності. Сьогодні Центр займається не тільки питаннями об’єднання ОТГ, але й супроводом та організацією ефективної роботи об’єднаних територіальних громад в Івано-Франківській області. Він переконаний, що ОТГ потребують якісного підходу як в управлінні, так і у використанні фінансових ресурсів. Тому тему семінару із здійснення публічних закупівель обрали не випадково.

Тренінг проводять головний редактор журналу «Радник у сфері державних закупівель» Крістіна Бєлякова та її заступник Ірина Антонова. Експерти навчають представників об’єднаних територіальних громад проводити процедури закупівель та надають ґрунтовні роз’яснення змін до чинного законодавства. Лектори зосереджують увагу слухачів на особливостях закупівельного процесу. Разом з тим здійснюється презентація практичного застосування роботи на основних майданчиках та в електронній системі ProZorro.

Окремо ведеться мова про створення тендерних комітетів та уповноважених осіб замовника, визначення предмету закупівель. Також йдеться про планування закупівельних процедур, допорогові закупівлі, особливості складання тендерної документації та процедуру проведення відкритих торгів.

Читайте також: Суд у справі головного патрульного Івано-Франківська. Засідання не відбулося через завершення терміну повноважень судді

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...