Мед Атлант

Корупція на Прикарпатті. Діяльність органів місцевого самоврядування залишається незадовільною

Сьогодні, 28 березня, у Франківську говорили про рівень розвитку демократії в області.

Про це розповіла мешканцям області голова Правління громадської організації “Центр “Антикорупційна Платформа” Христина Зелінська, передає МІСТО.

На конференції представлено розрахунок показника “Індекс демократичного розвитку областей України”, який виконано в рамках проекту “Сприяння підзвітності в регіонах України”. Реалізація проекту відбулася через ГО “Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень” у співпраці з Асоціацією регіональних аналітичних центрів за підтримки National Endorsement for Democracy.

ФОТО: МІСТО

Дослідження проводилось шляхом опитування та порівняння. Метою проекту є оцінка рівня демократичного розвитку і демократичних перетворень в областях України в процесі реалізації реформ та сприяння покращенню регіональної політики шляхом пропозиції альтернативних до офіційної точки зору пріоритетів розвитку регіонів.

Івано-Франківськ зайняв найвищу позицію. Прикарпаття одержало 3,4 бали з 5 можливих.

Індекси розділів за блоками: стан реалізації прав людини, соціально-економічний стан, стан ЗМІ, конфесійні та етнічні відносини, політична активність, діяльність органів місцевого самоврядування, діяльність державних адміністрацій, безпека, корупція.

Щодо стану ЗМІ у Франківську, то за словами Христини Зелінської, то це найкращий показник в Україні –  4,10 балів.

“Експерти оцінили. Переконані, що є позитивне середовище. Журналісти пишуть якісні та цікаві матеріали, наводять факти”, – пояснила Христина Зелінська.

Щодо децентралізації, то Івано-Франківськ в 5-ці лідерів, вважають експерти.

Діяльність державної адміністрації оцінюється у 3,3 бали. Експерти переконані, що ОДА по ґукраїні працюють за застарілими стандартами. Якраз тут потрібно вдосконалюватись.

Рівень безпеки та діяльності органів правоохоронних найнижчий і, таким чином, є незадовільний у нашому регіоні.

По корупції Прикарпаття оцінюється в 2,6 балів. Христина Зелінська каже, що це дуже незадовільна робота органів місцевого самоврядування.

Шляхи вирішення проблем голова Правління громадської організації “Центр “Антикорупційна Платформа” Христина Зелінська вбачає у розбудові суспільства і співпраці в напрямку стану реалізації прав людини, а також розвитку соціально-економічного стану. “Івано-Франківщина найяскравіше виділена у сфері демократії”, – підсумувала Зелінська.

Читайте також: Івано-Франківськ втретє увійшов до п’ятірки кращих міст Європи

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...