Мед Атлант

На Коломийщині урочисто відкрили дві нові поліцейські станції

Днями у селищі Печеніжин та селі Турка Коломийського району урочисто відкрили поліцейські станції. Це вагомий результат плідної співпраці представників виконавчої влади, об’єднаних територіальних громад та правоохоронних органів.

Така станція вперше запрацювала на Коломийщині торік у червні в с. Матеївці. Це дало можливість громадам окружних сіл жити безпечніше та спокійніше, повідомляє прес-служба Нацполіції Івано-Франківської області, передає МІСТО.

Як позитивний результат діяльності, уже в цьому році завдяки співпраці поліції з районною та міською владою, головами об’єднаних територіальних громад та депутатським корпусом цих сіл, такі станції відкрили ще у двох населених пунктах. Станція у Печеніжині обслуговуватиме територію дев’яти сіл, які входять до об’єднання, а у с. Турка – п’яти.

Керівництво поліції та голова Печеніжинської територіальної громади подбали про окреме приміщення для працівників поліції, забезпечили комп’ютерним та службово-технічним обладнанням для належного функціонування поліцейського відділку, а у с.Турка приміщенням та технікою забезпечив місцевий меценат Мирослав Червінський.

У заходах взяли участь представники влади, які відзначили важливість функціонування поліцейських станцій і пообіцяли посильну допомогу правоохоронцям у підтриманні правопорядку.

Заступник начальника головного управління Національної поліції в області Василь Кіцелюк подякував усім, хто долучився до того, щоб ця станція запрацювала для людей.

«Діяльність станції у селах дасть можливість ефективніше реагувати на звернення громадян та працюватиме в цілодобовому режимі. Правоохоронці забезпечуватимуть громадський порядок, виїжджатимуть на місце скоєння злочину чи правопорушення, здійснюватимуть нагляд за безпекою дорожнього руху. Чим ближче поліція до людей, тим безпечніше на території обслуговування. Те, що поліція поруч – уже є профілактикою злочинності. І добре, що громади підтримали проект і зробили усе можливе, аби в наших селах було безпечніше і спокійніше жити», – відзначив Василь Кіцелюк.

Створення поліцейських станцій на Івано-Франківщині знайшло схвальну підтримку у сільських громадах, тож сподіваємося на їх відкриття і у інших районах області.

Читайте також: Наше завдання – зрозуміти і донести до інших посадових осіб, що таке децентралізація, – перший заступник голови облради 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...