Мед Атлант

На Прикарпатті через африканську чуму загинуло 45 свиней

На території Івано-Франківської області зареєстрована надзвичайна ситуація.

Інцидент трапився у с. Волосів, де оголосили карантин через африканську чуму свиней. Про це МІСТУ повідомили в управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

27 березня о 10:00 до ОКЦ Управління ДСНС в Івано-Франківській області від Держпродспоживслужби Надвірнянського району поступило повідомлення про загибель домашніх свиней в кількості 29 голів. Випадок трапився у приватному господарстві громадянина в с. Волосів Надвірнянського району. Причина – ураження вірусом африканської чуми.

Звіт про результати дослідження паталогічного (біологічного матеріалу) №001964, №001965 від 26.03.2017 випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеренарно-санітарної експертизи. Всього в господарстві знаходилось 45 свиней. Проводиться умертвління та спалення трупів 45 свиней, знищення шляхом спалювання малоцінний інвентар, годівниці, залишки кормів, тару та інший контамінований інвентар. Проводиться дезінфекція території зараження.

Для ліквідації наслідків задіяні Управління ДПСС, ветеринарна служба, відділ національної поліції, Управління лісового та мисливського господарства, Надвірнянський РВ УДСНС (10 чоловік 5 техніки).

Зона захисту в радіусі 3 км від неблагополучного пункту, в яку входить територія с. Волосів.

Зона нагляду у радіусі 20 км від межі зони захисту. О 11.00 год. 27.03.2017 проведено термінове засідання протиепізоотичної комісії Надвірнянської РДА. Рішення від 27.03.2017 № 4.

Нагадаємо, 9 лютого у вольєрному господарстві ПП “СЛМНДПЗГ “Чорний ліс” в с. Рибнедикої також було зафіксовано африканську чому свиней. 

Довідково:

Це НС об’єктового рівня та природного характеру.

Код: НС 20731 «НС, пов’язана з окремим випадком екзотичного та особливо небезпечного інфекційного захворювання сільськогосподарських тварин».

Ознака 2,39 ” захворювання сільськогосподарських та диких тварин на екзотичні та особливо небезпечні Інфекційні (карантинні) хвороби: африканська чума свиней….”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...