Мед Атлант

Створили громаду, ну і що?, – міський голова Долини звернувся до нардепа ВРУ з Прикарпаття

В Івано-Франківську 29 березня розпочався брифінг нардепа Михайла Довбенка та виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Стефанчука.

На брифінгу обговорюють питання нових можливостей, які дадуть схвалені парламентом децентралізаційні закони і зміцнення місцевого самоврядування, передає МІСТО.

Треба, щоб ті громади, які створюються, були взірцем. Адже це буде стимулом для формування інших громад. Натомість негатив перегукується на села і говорять: “Створили громаду, ну і що?”. Інтегрованим показником того, як живе громада є кошти, які залишаються на інвестиції. Практично маємо таку картину цього року. Піднялась мінімальна зарплата і кошти зменшились на місцеве самоврядування в рази. Стоїть питання зберегти податкову базу. Нічого не забирати, а додавати громадам. Або ми робимо децентралізацію і ставимо крапку. Або робимо ОТГ. Питання по дорогах було важливе, про справедливий розподіл коштів. Щоб ми розуміли, куди і які інвестиції роблять по області. Щоб повідомляли, а не шукали десь в Інтернеті. Долина відстоює свої інтереси. Треба змінити підходи до гірських сіл, тому що важко добратись до лікарні“, – звернувся до Довбенка голова м. Долина Володимир Гаразд.

Читайте також: “До дня місцевого самоврядування ми зробимо щось позитивне”, – запевнив міський голова Руслан Марцінків

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...