Мед Атлант

У Франківську відбудеться Міжнародний мистецький фестиваль “Карпатський простір”

“Карпатський простір” – це перший масштабний Міжнародний проект, який має об’єднати країни Карпатського регіону не лише за територіальною ознакою, а й через мистецтво.

Фестиваль буде майданчиком для щорічних зустрічей не тільки митців, а й бізнесменів, дипломатів, політиків країн Карпатського регіону, передає МІСТО.

Фестиваль запланований на три дні – 5, 6 та 7 травня.

До участі запрошені митці та творчі колективи з 8-ми країн світу: України, Австрії, Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії, Молдови, Чехії. Почесними гостями є запрошені представники з 3-х країн: Грузія, Азербайджан, Естонія.

Місія — створення великомасштабної культурної події міжнародного значення, яка об’єднає країни Карпатського регіону не лише за природними ознаками, а й через культуру та мистецтво. Створення постійного майданчика для щорічних зустрічей з виконавцями, публікою, майстрами, митцями тощо.

Мета — Фестиваль сприятиме підтримці духовних цінностей, розвитку мистецтва та культурному обміну між різними країнами. Адже мистецтво об’єднує людей із різними звичаями та інтересами, незважаючи на те, якою мовою вони розмовляють.

«Фестиваль “КАРПАТСЬКИЙ ПРОСТІР“ має започаткувати глобальний культурний та світоглядний діалог між країнами Карпатського регіону, стати потужним інструментом культурної дипломатії, адже мистецтво є універсальною мовою та ефективним засобом комунікації»Богдан Струтинський.

Протягом 3 днів гості фестивалю зможуть відвідати заходи на 8-ми локаціях.

З програмою фестивалю можна ознайомитись за посиланням.

Особливістю фестивалю «КАРПАТСЬКИЙ ПРОСТІР» є тематично та локально скомпоновані мистецькі осередки. Сім різноманітних локацій фестивалю розташовані у найкрасивіших куточках старовинного міста, на центральних вулицях та площах.

Читайте також: До дня місцевого самоврядування ми зробимо щось позитивне, – запевнив міський голова Руслан Марцінків

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...