Мед Атлант

Яскравим супротивником реформи місцевого самоврядування є Верховна Рада, – нардеп з Прикарпаття Довбенко

В Івано-Франківську 29 березня розпочався брифінг нардепа Михайла Довбенка та виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Стефанчука.

Обговорюють на брифінгу питання нових можливостей, які дадуть схвалені парламентом децентралізаційні закони і зміцнення місцевого самоврядування, передає МІСТО.

Нардепи відзначили, що реформа місцевого самоврядування зараз є найважливішою для обговорення і в парламенті всі налаштовані на продуктивну роботу щодо цього питання. Нардеп Михайло Довбенко розповів, що у березні вони склали 4 закони, які стосуються місцевого самоврядування, 3 з них вже підписані президентом.

Я думаю, що на цій нараді ми зможемо порозумітись і нам депутати Верховної Ради допоможуть у створенні нових Законів“, – зазначив Михайло Довбенко.

Довбенко зазначив, що реформа місцевого самоврядування почалась з добровільності, а яскравим супротивником процесу є Верховна Рада. Валерій Тересла розповів, що в перспективному плані є створення 57 громад, але необхідно дотримуватись принципу добровільності.

Ми проведемо повторно результати діяльності роботи громад. Перша буде у Калуші. Хочу сказати, що такі заходи дають більше користі, ніж коли колеги їздять по районах. Це найкращий приклад. Рано чи пізно конфігурація влади зміниться на користь місцевого самоврядування. Під час об’їздів по місцях я бачу всі проблеми громад. Отже, створення громад буде тоді позитивним, коли всі будуть дотримуватись принципу добровільності. Сподіваюсь що ми й надалі рухатимемося вперед. Все в наших силах!“, – Валерій Тересла.

Читайте також: Делегація членів Франківської торгово-промислової палати відвідала міжнародну виставку “CONEXPO-CON/AGG 2017” 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...