Мед Атлант

Допоможіть взяти участь у житті сина, – мама, яка шукає можливість зустрітися з дитиною

Івано-Франківський міський суд у 2016 році в цивільній справі № 344/8004/15-ц визнав право Ірини Угринчук на спільне проживання з малолітнім сином Даниїлом Бойчуком (2009 року народження). Однак за словами матері в 2015 році батько самовільно змінив місце проживання дитини на своє житло, де так само проживає бабуся Даниїла, яка намагається замінити дитині матір. У конфлікт виявилася залучена не тільки сім’я колишнього цивільного чоловіка Рустама, а й місцева школа №25, де тепер вчиться хлопчик, передає МІСТО з посиланням на ТСН.

Рідна бабуся дитини Ольга Бойчук, мати цивільного чоловіка Ірини Угринчук, працює в школі № 25.

“Школа відкрито перешкоджає мені бачитися з сином. На мене чиниться величезний психологічний тиск, але якщо допускається умисне невиконання законного рішення суду, то коментарі тут зайві”, – пояснює Ірина.

Сьогодні мама дитини шукає будь-яку можливість брати участь у житті сина.
За словами Олега Голубничого, адвоката в сімейних спорах, немає жодного юридичного підґрунтя втримувати дитину, яка фактично проживає в сім’ї бабусі. Більш того, невиконання рішення суду є кримінальним злочином.

“Рішенням Івано-Франківського міського суду визначено місце проживання малолітньої дитини Бойчука Даниїла разом з матір’ю, воно вступило в законну силу. Важливо відзначити, що мати і дитина мають місце прописки за однією адресою. Також очевидні перевищення повноважень керівництва школи і окремих вчителів, – стверджує Олег Голубничий. – Це повинно викликати занепокоєння у Міністерства освіти”.

Адвокат Ірини Угринчук зазначає, що це дуже гучна справа на рівні міста та області. Також адвокат 15 березня у присутності поліції запропонував родині батька Даниїла укласти мирову угоду і дозволити матері бачитися з дитиною. Але всі перемовини закінчилися вимогою виписати хлопчика від матері та прописати з батьком, у якого на цей момент вже є інша сім’я і дитина.

“Даниїл Бойчук став заручником ситуації. Вона травмує його, – прокоментувала Дарина Попівська, психолог. – Порушення сну, фізіологічні проблеми, агресія – неповний список можливих наслідків для хлопчика. Діти як губка вбирають досвід поведінки в конкретних ситуаціях, мораль і норми, якими живе їхня сім’я. Поведінка та психічний стан самої бабусі викликає питання фахівців. Не думаючи про стан дитини, вона насильно перетягує його на себе, підміняючи рідну маму. Це ненормально. Вкрай важливо, що Даниїл бачить і розуміє, що любляча мама бореться за нього”. 

 

Читайте також: Суд через самовільний ремонт тротуару: відповідач має намір подати зустрічний позов

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...