Мед Атлант

Прикарпатські сапери та кінолог зустрілися з курсантами та провели навчальні вибухи. ФОТО

У Франківську вибухотехніки та кінологи провели заняття з курсантами.

Така зустріч відбулася 30 березня на факультеті № 3 м. Івано-Франківськ Національної академії внутрішніх справ України.

Інспектори вибухотехніки ВТВ ГУНП в Івано-Франківській області Роман Дзібій та Андрій Геник спільно з старшим інспектором-кінологом Андрієм Попацою на запрошення керівництва навчального закладу провели навчальні заняття із курсантами та студентами факультету.

Відтак, правоохоронці розповіли про розшук та знешкодження вибухонебезпечних предметів, проведення огляду місця події із залученням службово-розшукового собаки. Також сапери провели навчальні вибухи.

Під час зустрічі вибухотехніки продемонстрували зразки пошукової та іншої спеціальної техніки, яка використовується при пошуку та знешкодженню вибухових речовин.

Крім того, були розглянуті типові ситуації, з якими зустрічаються на практиці. Окремим питанням обговорили порядок дій працівників поліції при виявленні вибухових пристроїв, заходи безпеки, особливості та принцип дії саморобних вибухових пристроїв.

Курсантам була надана можливість самостійно випробувати ефективність роботи окремих спеціальних технічних засобів.


У другій частині зустрічі інспектор-кінолог продемонстрував роботу службового собаки по виявленню вибухових речовин, наркотиків, тощо, а також розповів курсантам про принципи та прийоми підготовки службових собак до виконання специфічних завдань в т.ч., що стосується слідової роботи.

На завершення занять з дотриманням усіх заходів безпеки провели навчальні вибухи.

Читайте також: Вперше у 2017 році чотирьом сім’ям учасників АТО урочисто вручили квартири. ВІДЕОСЮЖЕТ

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...