Мед Атлант

Незабаром на Прикарпатті відбудеться відкриття першого Музею історії медицини

У медичному виші працюють над створенням першого в регіоні Музею історії розвитку медицини Прикарпаття.

Левову частину роботи планують завершити до цьогорічного осіннього сезону. Отож, нога першого поціновувача минулого може переступити поріг Музею історії розвитку медицини Прикарпаття уже 1 вересня. Про це МІСТУ повідомили у прес-службі університету.

«Я не бачив медичних музеїв, які б об’єднували Львівщину, Слобожанщину чи Буковину. А ми якраз зробимо такі експонати, які об’єднуватимуть і університет, і Прикарпаття», – говорить про унікальність музею ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко.

Серед артефактів будуть фото, починаючи з 1945 р. (відтоді бере початок медичний виш), окрім того, кафедра анатомії обіцяє передати друкарську машинку відомого анатома, лауреата премії ім. Воробйова, професора Юхима Мельмана. Також представлять дисертації прикарпатських медиків-науковців, їхні особисті речі.Зараз науковці працюють над збором експонатів.

Завідувач кафедри соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я, професор Орина Децик розповідає: «Ми набираємо матеріали. Буде представлена історія медицини нашого університету, морфологія, стоматологія та ін. Готуємо матеріали про історію Інституту, Академії, тепер університету. На другому поверсі зберемо матеріали про видатних лікарів вихідців з Прикарпаття».

Читайте також: У Франківську трапилася ДТП за участю патрульної поліції. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...