Мед Атлант

Європарламент схвалив безвізовий режим між Україною та країнами Європейського Союзу, – Андрій Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив про рішення Європарламенту схвалити безвізовий режим між Україною та країнами Європейського Союзу.

У ході пленарного засідання  А.Парубій сказав:

“Щойно мені повідомили, що Європарламент схвалив безвізовий режим між Україною та країнами Європейського Союзу. Я щиро вітаю усіх наших співвітчизників!”

Про пише МІСТО з посиланням на  прес-службу Апарату Верховної Ради України .

“Yes! 521 голос в Європейському Парламенті – за безвізовий режим з Україною!” – написав на своїй публічній сторінці у мережі Фейсбук Петро Порошенко.

Нагадаємо, що сьогодні, 6 квітня 2017 року, в Європарламенті відбулося голосування щодо резолюції про скасування візового режиму для українських громадян і Євпропарламент схвалив надання безвізу для України.

Додамо, що далі, за процедурою, це рішення має затвердити Рада Євросоюзу. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту і головуючий у Раді ЄС представник Мальти.

Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування, орієнтовно – з 11 червня.

Очікується, що українцям мають скасувати візи для подорожей до країн-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії) у червні. Українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, зможуть подорожувати до країн ЄС на 90 днів у період кожних 180 днів, без права роботи.

Водночас українці зможуть їздити без віз до чотирьох країн, що не належать до ЄС, проте є членами Шенгенської зони – Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Разом з тим, як пояснювали раніше у Єврокомісії, після запровадження безвізового режиму громадянам України потрібно буде надавати на вимогу митників низку документів, щоби “довести належний матеріальний стан та мету подорожі”.

Прикордонники теоретично можуть вимагати показати підтвердження проживання, запрошення або бронювання готелю, а також зворотній квиток та гарантії фінансової спроможності.

Читайте також: Указом президента в Івано-Франківській області призначено трьох суддів

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...