Мед Атлант

В Івано-Франківську лікарі нажились на суму понад 420 тисяч гривень

Прокуратура Івано-Франківської області викрила чергову схему зловживань при закупівлі ліків та медобладнання на понад 420 тис грн.

Прокуратура Івано-Франківської області під час здійснення представницьких повноважень встановила факти зловживань при проведенні державних закупівель. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на прес-службу прокуратури Івано-Франківської області.

Так, службові особи Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні при проведенні у 2015 та 2016 роках державних закупівель, зловживаючи своїм службовим становищем та всупереч вимогам законодавства, закупили за завищеними цінами лікарський засіб алерген туберкульозний (Туберкулін) та медичне обладнання – рентгенографічну систему Perform-X digital.

При цьому, як з’ясувала прокуратура, переможцями тендеру визнано приватні організації, документи яких не відповідали вимогам закупівлі.

Внаслідок протиправних дій службових осіб комітету з конкурсних торгів Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні та певних юридичних осіб, державним інтересам спричинені тяжкі наслідки на понад 420 тис грн.

Прокуратура області за цим фактом розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
Досудове розслідування триває.

Читайте також: В Богородчанському районі невідомий чоловік здійснив крадіжку на 2000 грн. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...