Мед Атлант

Нелюдські умови перебування та поводження з хворими, виявили в прихіатричній лікарні Івано-Франківської області. ФОТО

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Івано-Франківській області Оксана Устимчук перевірила умови лікування і проживання в обласній психіатричній лікарні № 2.

Лікарня знаходиться в Рогатинському районі селі Підмихайлівців, пише МІСТО.

Моніторингова група, що здійснювала перевірку, повідомила про нелюдські умови, в яких перебувають пацієнти і зафіксувала ряд порушень.

З цього приводу висловився на своїй сторінці у мережі Фейсбук волонтер Василь Футерко:

“Лікарня чи катівня?! При спілкуванні з пацієнтами було встановлено, що у кожному відділенні Лікарні є пацієнти, які перебувають у цьому закладі досить тривалий час, навіть, більше 30 років. У зв’язку з цим відбувається фальсифікація медичної документації пацієнтів. Умовна виписка та повторна госпіталізація до лікарні. “

Результати відвідування місця несвободи “Обласної психіатричної лікарні № 2 Івано-Франківської області”, виявляють безліч  порушеннь.

У психіатричному відділенні №1 чоловіки, які проживають на 2-му поверсі, майже всі були у куртках та черевиках, тому що було дуже холодно. На другому поверсі відділення відсутній термометр, однак на першому поверсі в одній із найтепліших кімнат та в процедурній градусник вказував на 13 градусів Цельсія.

А це, як зазначено у ст.28 Конституції України – виявлення випадків катування, жорстокого, нелюдського або такого,що принижує людську гідність.

У відділенні №1 було відсутнє гаряче водопостачання. Пацієнти, зі слів персоналу, приймають водні процедури у бані один раз на два тижні. Підтвердженням цього був неохайний вигляд пацієнтів та неприємний запах поту та сечі.

Це лише частина порушень, що виявили в даній медичній установі.

Повний звіт дивіться тут.  

В результаті перевірки представник уповноваженого направивив відповідні рекомендації в Обласну адміністрацію і до керівництва самої лікарні.

Читайте також: На Прикарпатті судитимуть головного лікаря райлікарні

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...