Мед Атлант

“Народжуємо разом”. Франківцям представили фотознімки партнерських пологів

Сьогодніі, 2 квітня, на Вічевому майдані відбулося відкриття фотовиставки «Народжуємо разом», під час якої були представлені світлини з фотозйомки партнерських пологів семи пар.

Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міністерство охорони здоров’я України за підтримки Швейцарської Конфедерації організовують кампанію «Народжуємо разом», щоб поширювати цю практику серед жителів області, інформує МІСТО.

Фотографії показують щирі емоції, які переживають рідні люди під час народження дитини, та демонструють, що це один з найважливіших моментів у житті не лише майбутньої мами, але й її близьких – чоловіка, батьків, родичів.

“Усвідомлення появи нового життя, до якого я причетний, привело мене на пологи моєї дружини. Важко описати словами почуття, коли ти бачиш як твоя дитина народжується на світ. Ми двічі пережили досвід партнерських пологів. Якщо потрібно буде, то піду ще на 3 і 4 пологи”, – розповідає Володимир Містерман.

Дружина Олена додає: “Партнерські пологи – це така єдність нашої сім’ї. І приємні відчуття ми переживаємо разом”.

На заході були також присутні чиновники міста і області. Заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк розповів, що був учасником партнерських пологів двічі. На його думку, дана практика є корисною, необхідно поширювати про це інформацію, адже пологові будинки готові до таких пологів.

“Ще пару років назад партнерські пологи були незрозумілі для людей, потрохи дані стереотипи руйнуються. На партнерських пологах може бути присутній не тільки чоловік, але й просто близька жінці людина, для прикладу, її мама чи батько”, – зазначила депутат міської ради Маріанна Продан.

Організатори кажуть, що  присутність партнера на пологах не лише надає необхідну психологічну підтримку, але й допомагає знизити потребу в знеболювальних засобах та хірургічних втручаннях. Вона також зменшує тривалість переймів та знижує рівень травматизму матерів та немовлят. Партнер підтримує жінку емоційно та фізично, допомагає спілкуватися з медперсоналом, вчасно звернутися по допомогу.

Читайте також: В Івано-Франківську визначили переможців конкурсу на вивіз сміття

 

.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...