Мед Атлант

Франківські патрульні нагадують водіям Правила дорожнього руху на перехрестях

Напередодні Великодніх свят патрульна поліція нагадує водіям правила проїзду перехресть.

Порядок руху через перехрестя строго регламентований діючими Правилами дорожнього руху. Характерними для перехресть є зіткнення і наїзди. Найбільша кількість ДТП реєструється на нерегульованих перехрестях.

Правилами визначено, що на будь-якому перехресті переважне право на першочерговий рух мають водії транспортних засобів оперативних служб з включенним проблисковим маячком синього кольору або спеціальним звуковим сигналом. При їх наближенні до перехрестя водії всіх інших транспортних засобів зобов’язані зупинитися і дати їм дорогу, пише МІСТО.

Однією з головних причин дорожніх пригод на перехрестях є перевищення швидкості. При русі в загальному потоці транспортних засобів водії мають їхати зі швидкістю потоку. Коли ж на дорозі перед водієм немає інших транспортних засобів, він може вибирати найбільш сприятливий режим руху.

Збільшення швидкості з наміром проїхати перехрестя, поки горить зелене світло, нерідко створює аварійну ситуацію або призводить до різкого гальмування перед самим перехрестям. Зелений миготливий сигнал не забороняє руху, але включається він всього на 2-3 секунди.

Перемикання сигналів світлофора найбільш часто відбувається за схемою: червоний – жовтий – зелений – жовтий – червоний. Часто при жовтому світлі світлофора водії виїжджають на перехрестя.

Виїзд на перехрестя після  жовтого сигналу світлофора, у прагненні проїхати поки не включиться червоне світло, особливо небезпечний в місцях великого скупчення пішоходів. Вони нерідко починають переходити дорогу вже на жовтий сигнал і ризик наїзду на них досить високий.

Також небезпечний проїзд регульованих світлофором перехресть з ходу, коли, під’їжджаючи до перехрестя на червоне світло, водій за різними ознаками визначає, що в найближчі секунди буде включений дозволяючий сигнал. Тоді він не знижує швидкості і виїжджає на перехрестя відразу ж, як тільки загорілося зелене світло. Але в цей час на перехресті ще можуть бути пішоходи, що не закінчили перехід, можуть бути машини, які виїхали на перехрестя в поперечному напрямку на жовте світло світлофора.

Читайте також: ДТП у Франківську: автомобіль перекинувся з трьома людьми всередині. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...