Мед Атлант

На Прикарпатті правоохоронці завершують розслідування справи за бандитизм

Правоохоронці Івано-Франківської області завершують розслідування  справи організованої банди, які вчинили ряд особливо тяжких злочинів на території Прикарпаття та інших областей.

Нагадаємо, що прикарпатські правоохоронці мщинулого року затримали групу осіб, за підозрою вчинення розбійного нападу в липні 2016 року на будинок підприємця, жителя м. Долини.

Очільник ГУ НП в Івано-Франківській області Віктор Шкутов повідомив деталі на сторінці у Фейсбук, пише МІСТО.

В ході розслідування цієї справи слідчим управлінням ГУНП в Івано-Франківській області було встановлено що до озброєного злочинного угрупування входило четверо осіб, серед них два громадяни Грузії. Злочинний слід цієї банди, яка вчиняла насильницькі злочини, з метою заволодіння чужим майном, простежується із серпня 2015 року.

Створена вона у м. Новоград-Волинському Житомирської області та очолювана 40-річним жителем Долинщини, судимим за спричинення тілесних ушкоджень. До складу увійшли 46-річний житель Новоград-Волинського, судимий за незаконне поводження зі зброєю та обігом наркотиків та два громадяни-іноземці 1982 та 1978 року народження, раніше не судимі.

Відповідно до попередньо розробленого плану злочинних дій та розподілу ролей, вони вчинили два озброєні напади на території Житомирської та Івано-Франківської областей, а також крадіжку на території Хмельницької області. Внаслідок чого незаконно заволоділи коштами та майном потерпілих на загальну суму 213 460 грн.

Зокрема, у ніч з 24 на 25 серпня 2015 року члени організованої групи вчинили крадіжку з будинку в м. Полонне Хмельницької області, куди проникли шляхом відтискання вікна та таємно викрали майна на загальну суму 21 510 грн.

В жовтні 2015 року в м. Олевськ Житомирської області з використанням зброї, банда вчинила напад на підприємця. У нього вилучили 50 000 грн і  незаконно позбавили волі, зв’язали та вивези за місто, де нанесли йому тілесні ушкодження, вимагали передати грошові кошти. Відтак побитого та зв’язаного потерпілого залишили, а самі покинули місце події.

Додамо, що 12 липня 2016 року близько 02.00 години, банда озброїлась пістолетом іноземного виробництва з пристроєм для безшумної стрільби (глушником), пістолет-кулеметом “Скорпіон”, гранатою РГД-5, ножами, а також використала маски і  вчинила напад на будинок жителів м.Долина Івано-Франківської області. Там банда здійснила постріли в підлогу, заволоділа майном потерпілих на загальну суму 141 950 грн та вогнепальною, мисливською нарізною зброєю.

Крім того, в ніч з 4 на 5 серпня 2015 року озброєна банда прибула в с. Княжолука, Долинського району Івано-Франківської області, де готувалися вчинити напад на одне з домоволодінь. Але біля будинку побачили працівників поліції, які намагалися попередити напад та затримати нападників. Банда скрилися з місця події.

Проте, завдяки професійним та злагодженим діям наступного дня, 6 серпня 2016 року о 16.00 годині члени банди були затримані працівниками поліції в селі Миртюки Стрийського району Львівської області з речовими доказами: зброєю, гранатою, ножами, раціями та масками та заарештовані.

12 квітня 2017 року усім чотирьом оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих або особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч.1 ст. 14 (готування до злочину), ст. 257 (бандитизм), ч. 3 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї…), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Щодо всіх членів банди обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Днями матеріали кримінальних проваджень будуть скеровані на розгляд до суду.

Читайте також: На Прикарпатті банді розбійників повідомили про підозру

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...