Мед Атлант

У Франківську волонтери і вибухотехніки провели благодійну акцію для бійців АТО та хворих. ВІДЕОСЮЖЕТ

У центрі Івано-Франківська громадська організація спільно з правоохоронцями провели благодійну акцію “Допомога твоя – найсильніша зброя”.

Таку акцію волонтери реалізовують третій рік поспіль. Організатором великодньої акції є ГО “Об’єднання воїнів та волонтерів “Галицькі леви”. Кажуть, у центрі міста, де вже традиційно проходить передсвятковий ярмарок, можна зустріти багато людей.

Збирають кошти для українських військових та хворих – журналістки Оксани Кваснишин і Василька Марчука.

Що цікаво, збирають гроші у ящики від патронів. Голова ГО “Об’єднання воїнів та волонтерів “Галицькі леви” Роман Дорожівський каже, що більше коштів у ящику для військовий. Все ж, поділять їх справедливо: половину суми передадуть у зону АТО, іншу частину – онкохворій журналістці і хворому на ДЦП хлопчику.

Крім того, волонтери запросили правоохоронців – вибухотехнічний відділ ГУ НП в Івано-Франківській області.

“Зброя сама по собі приваблює людей. Тоді людина зупиняється та оглядає зброю, а потім бачить скриньку і згадує, що у нас війна. Що у нас не мирний час. Тоді людина кидає гроші у скриньку”, – розповідає Роман Дорожівський.

Відтак, молодший інспектор-вибухотехнік Роман Дзібій продемонстрував зразки пошукової та іншої спеціальної техніки, яка використовується при пошуку та знешкодженню вибухових речовин. Роман Дзібій, спілкуючись з мешканцям, наголошує, що у разі виявлення небезпечних предметів потрібно звертатися на лінію “102”:

До таких акцій ми часто долучаємося. Для більшості людей зрозуміла суть акції, тобто, що це збір допомоги. Такі заходи дійсно допомагають. Дітям цікаво побачити зброю, сфотографуватися. Також пояснюємо людям, як поводити себе під час виявлення небезпечних предметів. Наголошуємо, що одразу потрібно телефонувати на лінію “102”.

До розміщених палаток люди приносять і продукти. Зокрема – Пасхи. Таким чином і збираються великодні кошики для українських вояків.

Більше – у відеосюжеті МІСТА:

/Головне фото: “Галка.ІФ”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...