Мед Атлант

В Івано-Франківську дві жінки через шахраїв позбулись 10 тис грн

В Івано-Франківську дві жінки розповіли конфіденційні дані своїх банківських карткок псевдо-працівникам “Ощадбанку”.

Вчора до поліції за допомогою звернулись дві жительки м.Івано-Франківськ. Жінки розповіли, що до них на мобільні телефони зателефонували ніби-то працівники банківської установи. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на прес-службу ГУНП Івано-Франківської області.

В телефонній розмові шахраї повідомили потерпілим про те, що їхні рахунки заблоковані, а для розблокування потрібно повідомити дані банківських карток. Довіривши незнайомим інформацію, шахраї обікрали 37 та 60-річного віку потерпілих. З їх рахунків було знято гроші в загальному понад 10 тис. гривень.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознакамизлочину, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексуУкраїни.

Правоохоронці повідомляють про такі факти шахрайств, щоб застерегти від біди інших. Люди повинні пам’ятати, що працівники банку не уповноважені телефонувати клієнтам, тим більше здійснювати будь-які банківські операції у телефонному режимі. Тому у випадку подібних телефонних дзвінків, поліція просить громадян не довіряти незнайомим особам, ким би вони не представлялися: працівниками банків, чи правоохоронцями. Та у жодному разі не повідомляти своїх особистих банківських даних доступу до рахунків, щоб не стати жертвою злочинців.

Читайте також: ДТП у Франківську: автомобіль перекинувся з трьома людьми всередині. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...