Мед Атлант

Студенти-іноземці з ІФНТУНГ здійснили розпис писанок. ФОТО

Напередодні Великодніх свят студенти-іноземці підготовчого відділення Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу долучилися до проекту «Писанкарство», який не перший рік триває в Івано-Франківську.

Студенти з Камеруну, Кот-д’Івуару, Іраку, Нігерії, Гани, Еквадору й інших вперше вчились власноруч розмалювати традиційні українські Великодні писанки.  До цього їх заохотили викладачі відділення підготовки іноземних громадян до вступу у ВНЗ України. Про це МІСТУ повідомили у прес-службі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

«Щороку напередодні Великодня ми розказуємо своїм студентам, що таке писанка,  як і для чого її розмальовують. От і цього  року ми організували такий майстер-клас з писанкарства для слухачів підготовчого відділення», – розповідають викладачі ВПІГ Ірина Литвин і Романія Петруняк.

Майстер-клас проводила співробітниця Музею мистецтв Прикарпаття Іванна Равлюк, яка розказала іноземцям про кольори і символи на писанках, про спеціальні фарби, засоби і різні техніки їх виготовлення.

Творчий захід усім дуже сподобався. Так, Діабагате Мамаду і Гей Арнольд Вілфрід, які приїхали з Кот-д’Івуару, розповіли, що вдома вони такого ніколи не робили, але це – дуже цікаво.

Незважаючи на різні віросповідання, усі дружно розмальовували писанки і залишилися задоволеними своєю працею. Учасники проекту  взяли із собою розмальовані писанки, щоб показати їх своїм друзям і батькам та розказати про надзвичайну цікаву традицію писанкарства в Україні.

Варто додати, що окрім вивчення Великодніх звичаїв українців, викладачі ВПІГ постійно заохочують іноземних студентів вивчати культуру України та її  традиції.

Читайте також: 1875 троянд для Плащаниці принесли люди до церкви в Крихівцях. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...