Мед Атлант

П’ятеро “ураганівців” зіграють за збірну України (U-17)

Юнацька збірна України дебютує в “Турнірі розвитку УЄФА” у Словенії.

На Великдень збірна України (U-17) під керівництвом Віталія Одєгова зібралась у Броварах, де і розпочала підготовку до матчів “Турніру розвитку УЄФА”, який стартує у Словенії 19-го квітня. Приємно, що до складу юнацької збірної отримали виклик одразу п’ятеро вихованців івано-франківського “Урагану” – Володимир Гнатковський, Владислав Завертаний, Мар’ян Масевич, Петро Сенюк та Олег Негела, а також лікар збірної Михайло Даньків.

Про це пише МІСТО за інформацією сайту АФУ.

Вже у вівторок, 18 квітня, українська команда візьме курс на словенське місто Підчетвертак, яке знаходиться у 150 км від словенської столиці Любляни. Саме там відбудуться всі матчі “Турніру розвитку УЄФА”, де суперниками “синьо-жовтих” стануть юнацькі збірні Словенії, Словаччини та Угорщини.

Нагадаємо, що подібні турніри запущені УЄФА з метою, щоб команди цього віку могли підготуватися до відбіркових матчів Юнацьких Олімпійських ігор 2018, які пройдуть в Аргентині. А, крім того, планується, що саме для цієї вікової категорії в 2019 році пройде чемпіонат Європи U-19.

“ТУРНІР РОЗВИТКУ УЄФА”

19 квітня (середа)
17.00 Україна – Словаччина
19.00 Словенія – Угорщина

20 квітня (четвер)
17.00 Угорщина – Україна
19.00 Словенія – Словаччина

22 квітня (субота)
12.00 Угорщина – Словаччина
14.00 Словенія – Україна

ОЛЕГ НЕГЕЛА: “У СЛОВЕНІЮ ЇДЕМО ЛИШЕ ЗА ПЕРЕМОГОЮ”

Гравець івано-франківського “Урагану” та збірної України (U-17) Олег Негела у ексклюзивному інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України розповів про настрій “синьо-жовтих” перед відльотом у Словенію.

– Олеже, який настрій зараз у тебе та у збірної перед матчами у Словенії?
– Настрій у всіх чудовий та бойовий. Налаштовуємось на перемогу, і саме за нею ми їдемо у Словенію.

– Що можеш сказати про нинішній колектив збірної?
– Ми всі між собою вже встигли здружитися ще після ознайомчого збору в Сумах.

– Чим, на твою думку, відрізняється тренувальний процес в “Урагані” та у збірній України?
– В принципі, майже нічим. Ми робимо фактично те ж саме, але трохи інтенсивніше. Але в цілому, все те ж саме, до того ж, ми з вимогами вже знайомі після першого збору.

– Те, що ти у цьому складі збірної не один гравець, який викликаний з “Урагану”, допомагає швидше адаптуватись?
– Так, звичайно. Ми зазвичай разом граємо в одній четвірці, і це нам допомагає у плані зіграності. А взагалі ми між собою вже більш-менш зігрались, і вже краще розуміємо хлопців з інших команд.

– Наступного року в Аргентині відбуватимуться Юнацькі Олімпійські ігри. Чи ставиш ти собі за мету потрапити туди у складі збірної України?
– Спочатку треба, щоб наша збірна потрапила на Олімпіаду. Щодо себе, то я буду робити все можливе для того, щоб довести своєю грою, що я гідний того, щоб поїхати зі збірною на Олімпіаду. Але вирішувати буде тренер.

Читайте також: Ураганівці у складі збірної України провели гру з Бельгією – 1:0

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...