Мед Атлант

Начальник прикарпатської ДМС у суді запевняє, що за кермом був тверезим

Сьогодні, 19 квітня, у Богородчанському районному суді розпочали розгляд адмінпорушення щодо начальника обласного управління ДМС Сергія Саїва.

Як відомо, нещодавно Сергій Саїв був затриманий патрульними за кермом свого автомобіля у стані алкогольного сп’яніння. Пройти медосвідування чиновник відмовився. На нього склали протокол і 20 березня відбулось перше слухання у цій справі. Саїв на нього не з’явився, оскільки з 20 березня до 1 квітня перебував у відпустці, де лікувався.

Нагадаємо, 4 квітня мало відбутись засідання в Івано-Франківському міському суді, проте пізніше надійшла заява від Сергія Саїва про передачу матеріалів до суду за місцем проживання – до Богородчанського районного суду.

Справу у Богородчанському суді веде суддя Ірина Круль, інформує МІСТО з посиланням на Бліц-інфо. На початку засідання захисник Саєва клопотала долучити до матеріалів справи довідку про те, що 25 січня підозрюваний звернувся у медичний заклад для проведення аналізів щодо вживання алкоголю. Натомість сам підозрюваний Сергій Саїв зазначив, що свою вину не визнає, адже не вчиняв правопорушення. Він запевнив, що не порушував ПДР, а його зупинка патрульною поліцією була неправомірною.

“Жодного запаху з ротової порожнини, чи почервоніння у мене не було”, – наголосив Саїв.

Посадовець додав, що долучить до матеріалів справи відеодоказ, де видно все, що відбувалося. Зокрема, за його словами проходити освідчення на факт вживання алкоголю він не захотів, адже його автівка могла спричинити аварійну ситуацію.

“Коли приїхав водій, я запропонував сам пройти освідчення, однак патрульні не захотіли”, – розповів підсудний.

Саїв наголосив, що він весь час спілкувався з одним патрульним, а протокол підписав зовсім інший. Окрім того, патрульні не весь час вели відеозйомку, а протокол складали понад дві години. Натомість суддя зазначила, що згідно протоколу про адмінпорушення його складали 5 хвилин.

Водночас патрульний Гарбар розповів, що водія зупинили не тільки через отримане орієнтування, а й через те, що не включив поворот руху. Також свою версію подій розповів ще один патрульний, що був присутній під час зупинки автівки. За його словами, він складав протокол десь близько 8 хвилин. До цього часу він знаходився з іншого боку автівки. А у ролі свідків виступили перехожі.

На наступне засідання, яке відбудеться 24 квітня викличуть свідків та патрульну, що приїждала на допомогу. Також до зали суду викличуть і лікарку що проводила аналіз.

Читайте також: Суд у справі Марцінківа вкотре не відбувся: мер поїхав в АТО, а суддя захворів 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...