Мед Атлант

Олігархічний “СТЕК” знаходить мільйон і одну причину, щоб не виконувати свої обов’язки, – Руслан Марцінків про опалення в Івано-Франківську

Сьогодні, 20 квітня, в Івано-Франківську відновлять опалювальний сезон, окрім будинків, які обслуговує СТЕК.

Ситуацію з опаленням прокоментував на своїй публічній сторінці у мережі Фейсбук міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, інформує МІСТО.

“На прикладі, здавалося б, такого простого питання як запуск опалення, ми бачимо різницю між комунальною власністю та власністю офшорної олігархічної компанії “СТЕК”.  Міське КП «Теплокомуненерго», станом на сьогодні вже запустило 22 котельні з 30. На 100% забезпечені теплом усі лікарні. Вчора під вечір вдалося відновити опалення в 10 школах і 9 садочках. Це майже половина від всіх навчальних закладів, які обслуговує ТКЕ. Сьогодні у ще близько 10 закладах освіти також даємо тепло,” – пише очільник Івано-Фраківська.

Щодо ситуації з  житлом Руслан Марцінків розповів, що найшвидше вдається запустити опалення в мікрорайоні Пасічна, яке обслуговує ТКЕ. Відтак в теплових районах Симоненка та Дорошенка. Наразі місто повністю перейшло на літній режим: зняли лічильники. Тому в терміновому порядку їх знову встановлюють та опломбовують.


“Натомість олігархічний СТЕК знаходить мільйон і одну причину, аби не виконувати свої зобов’язання, як то відсутність лімітів на газ. Отже, через небажання СТЕКу виконувати свої обов’язки, третина міста наразі лишається без тепла. З ситуації, що склалася, кожен має зробити для себе висновки та надалі не бути заручникам такої ситуації,” –
зауважив міський голова.

Мер переконаний, що поки в країні діє заборона на встановлення індивідуального опалення людям варто тримати курс на комунальну реформу: модернізовувати котельні, пришвидшити перехід садочків та шкіл,які обслуговуються СТЕК на альтернативні котельні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...