Мед Атлант

Оксана Мельник – Підкорити Україну та Європу: 2017 – рік нових грандіозних проектів для будівельної компанії «Мельник»

Івано-Франківськ з європейським обличчям. З кожним роком наше місто змінюється завдяки амбітним сміливим людям, які вірять у добре майбутнє нашої держави, не бояться брати відповідальність за себе, своє місто у власні руки сьогодні, щоб робити свою справу чесно, віддано, незважаючи на жодні «але»: зміни влади і законодавства, стрибки валют та ін. Про нові грандіозні унікальні інфраструктурні проекти, вихід на загальноукраїнський та європейський ринок дізнавалися у директора з маркетингу будівельної компанії «Мельник» Оксани Мельник.

– Будь-який бізнес – це ризик. Починати його у кризовий період – ризик вдвічі більший. Проте, стартувавши у 2010 році, БК «Мельник» зуміла не лише зайняти свою нішу на ринку будівництва житла, а й вийти в лідери. Як це вдалося?

Ще років десять тому на ринку люди могли придбати «кота в мішку» за великі гроші, тобто квартиру з наднизькими стелями, нерівними стінами, неякісними вікнами та дверями. Заснувавши компанію в липні 2010-го, будівництво першого будинку ми розпочали вже наприкінці цього ж року. Тому фактично наша будівнича діяльність веде свій відлік з 2011 року. З виходом на ринок компанія «Мельник» обрала для себе стратегію якості, запропонувала квартири кращого типу – з європейськими нововведеннями, енергозберігаючими технологіями та під’їздами нового зразка.

Велику увагу у компанії також приділили облаштуванню прибудинкових територій. Вибираючи житло для своєї сім’ї, варто прийти у двори наших будинків, де вже живуть люди, або на будмайданчики, де ще кипить робота, і переконатись, що мрії про якісне та комфортне життя в місті – це реальність, яку можна отримати вже сьогодні. «Будинки, в яких хочеться жити» – гасло компанії, яке ми втілюємо в життя нашою щоденною роботою.

– Якість житла від БК «Мельник» визнана і професіоналами, і клієнтами. Якими досягненнями пишаєтеся найбільше?

За роки нашої діяльності ми переконалися, що найкращою винагородою для нас є позитивні відгуки наших клієнтів. За 6 років роботи більше 700 щасливих сімей стали власниками нових комфортних осель. Люди до нас приходять за рекомендацією своїх друзів, рідних та знайомих. Наші працівники та їх родичі купують житло лише в нашій компанії, оскільки щодня бачать якісну роботу зсередини. Нашими клієнтами є досить відомі люди, які не завжди хочуть афішувати свій вибір, але однозначно визначилися з забудовником, якому вони довіряють.

Звичайно, важливим досягненням для нас є визнання фахівців будівельної галузі на загальноукраїнському рівні. За високу якість будівництва та оригінальні будівельні об’єкти нашу компанію визнали «Регіональним забудовником 2016 року» у престижній галузевій премії «Будівельний олімп».

– Ви завжди намагаєтеся бути на крок попереду від інших забудовників. Які новації у сфері будівництва ви принесли у наше місто?

Дійсно, починаючи з першого будівельного об’єкта, ми запровадили новинки на ринку. Компанія «Мельник» не підтримала місцеву будівельну традицію зводити окремі будинки на невеликій території, без прив’язки до місцевості, а взяла орієнтацію на будівництво житлових комплексів з розвиненою інфраструктурою для максимального комфорту мешканців. Красивий двір з безпечним дитячим майданчиком, вуличними тренажерами, спортивним майданчиком, зеленими газонами і насадженнями, лавочками, з власною охороною і, що не менш важливо, парковкою! Те, про що колись можна було тільки мріяти, сьогодні пропонує кожен житловий комплекс компанії – двір, у якому є місце і для дитячих ігор, і для відпочинку дорослих.

Щодо будівельних технологій, то використання гіпсової штукатурки, вирівнюючих стяжок, енергозберігаючих вікон, запроваджене БК «Мельник», на сьогодні стало вже практично нормою. З часом деякі нововведення компанії перейняли й інші забудовники міста. Піднявши стандарти будівництва в нашому місті на новий рівень, ми показали, яким може бути сучасне житло, і містяни – кінцеві споживачі – від цього лише у виграші.

– Зелені дахи та підземні паркінги скоро стануть реальністю не лише в світових мегаполісах, а й у нас, в Івано-Франківську?

Зелені дахи – технологія експлуатованих дахів з можливістю створювати на них ландшафтний дизайн – це ще одна новинка від БК «Мельник» для тих, хто хоче мати власне «подвір’я» на терасі. Серед іншого, ця технологія забезпечує надійний захист від протікання. Вже в 2017 році вперше у місті на даху торгового комплексу в «Ріверпарку» буде облаштовано зелену відпочинкову зону з дитячим та спортивним майданчиками для мешканців «Річкового парку», що розташований на березі річки Бистриця Солотвинська. За оригінальну форму та архітектуру в народі цей комплекс називають «Хвилька». Вже цього року там запрацює найбільший спортивний мережевий клуб «Sport Life» з дорослим та дитячим басейном.

– А паркінги?

Переваги підземних паркінгів всім відомі, і вони нарешті з’являться і в нашому місті. Залишити авто у підземному паркінгу свого будинку скоро можна буде не лише в столиці, а й в елітних будинках у центральній частині нашого міста.

– Купуючи квартиру у багатоповерхівці, хотілося б до неї швидко та безпечно піднятися ліфтом. Як у Вашій компанії підходять до вирішення цього питання?

Старими ліфтами нашого міста можна лякати не лише дітей, а й дорослих, тому в компанії подбали, щоб у всіх новобудовах були безшумні, естетичні та якісні ліфти від фірми «Отіс». Елітні будинки, крім пасажирських ліфтів, передбачають і вантажні, щоб зручно транспортувати великогабаритні предмети на будь-який поверх.

– З легкої руки БК «Мельник» в Івано-Франківську з’явилася своя Статуя Свободи?

Так, вже є (посміхається). Тепер не потрібно їхати в Нью-Йорк, щоб побачити американську Статую Свободи, в Івано-Франківську є своя – красується на фасаді клубного будинку «Статус» по вулиці Бандери, в оточенні гіпсових атлантів. До речі, свої статуї свободи мають і інші міста України, зокрема історичний Львів.

– Знаю, що Ви пропонуєте іванофранківцям цікаву можливість придбати «квартиру під ключ» і не перейматися ремонтом.

Це, мабуть, мрія кожного – купити повністю готове нове житло, з ремонтом, меблями і одразу поселитися. Тому ми підготували спеціальну пропозицію для елітного сегменту, для тих людей, які досить зайняті та готові довірити облаштування свого житла професіоналам, – ЖК «ДіамантХол» (вул. Василіянок).

– Що далі? Якими проектами здивуєте в 2017-му?

По-перше, ми продовжимо роботу над своїми вже наявними та відомими франківцям житловими комплексами, які набувають нових масштабів і розширюються. Так, в мікрорайоні «Європейський сіті» розроблено п’ятий комплекс. Тут буде облаштовано ще одне футбольне та баскетбольне поле. Загальна кількість під’їздів «Європейського» зросте з 23-х до 50-ти. Містечко передбачає розвинену інфраструктуру – дитячі та спортивні майданчики, відпочинкові зони, паркінги, велосипедні доріжки та дитячий садочок. Днями міський голова анонсував будівництво 25-метрового басейну на вул. Симоненка. Це чудова новина для всіх мешканців цього мікрорайону.

Отримає продовження (другу чергу) елітний будинок «Шевченко», розташований на однойменній вулиці. Будівля виконана в стилі мінімалізму і гармонійно вписується в архітектуру вулиці, яка поєднує в собі будинки різних стилів та епох. Це елітний дім з підземним паркінгом, затишним двориком, терасами на верхніх поверхах та комерційними приміщеннями на першому поверсі для ведення малого чи середнього бізнесу.

ЖК «Рівер Парк» отримає третій комплекс, який, крім житла, передбачає торговий центр, дитячий майданчик, силові тренажери і футбольне поле. Елітний комплекс «Статус збільшиться на чотири окремі секції. Затишний внутрішній двір та підземний паркінг будуть до послуг власників квартир у будинках з архітектурою у класичному стилі.

По-друге, 2017 – рік нових грандіозних проектів.

– Розкажіть, будь ласка, про них.

Незважаючи на складну економічну ситуацію, недосконале законодавство та безпрецедентну корупцію, в 2016 році компанія, крім реалізації своїх відомих об’єктів, займалася розробкою нових унікальних проектів у західному регіоні і не тільки, які прикрасять наше місто, стануть його родзинкою.

«Смарагдові вежі» – інфраструктурний проект, що передбачає пішохідний міст між двома торговими комплексами на перехресті вулиць Галицька і Тролейбусна. Одна з найбільш насичених транспортом вулиць отримає пішохідний міст з ліфтами. Міст об’єднає два торгово-розважальні центри загальною площею 15 тисяч кв. м комерційної нерухомості. Два житлові комплекси утворять такі собі «зелені ворота» на в’їзді до міста зі сторони Львова і Києва.

«Dream Town» («Місто мрії») – житловий комплекс у центральній частині міста, розміщений на 4 га землі, в межах вулиць Бандери та Коновальця. Візитівкою комплексу стане перша 24-поверхівка – найвищий будинок у західному регіоні. Комплекс передбачає розвинену інфраструктуру, дитячі та спортивні майданчики, відпочинкові зони, підземні і наземні паркінги, велосипедні доріжки та дитячий садочок.

«Престиж таун» – комплекс житлових будинків у районі вулиць Вовчинецька та Хмельницького площею 6 га. Містечко включатиме 16-поверхівку «Престиж хол» з торговим центром і розвинену інфраструктуру – дитячі та спортивні майданчики, відпочинкові зони, паркінги, велосипедні доріжки та дитячий садочок.

Це лише частина наших нових проектів. Про інші буде анонсовано дещо пізніше, однак вони стартуватимуть ще у 2017 році.

– Географія «будинків, у яких хочеться жити» з кожним роком розширюється. Поступово Ви виходите на всеукраїнський ринок будівництва та навіть за межі України…

Як виявилося, про нашу компанію знають за межами Івано-Франківська. Першим містом, куди запросили компанію «Мельник» зводити житло, є Житомир. Наші архітектори розробили проект житлового комплексу з торгово-розважальним центром, що розташований у самому центрі міста.

«Melnyk Group Development» – ім’я, з яким наша компанія виходить на міжнародний ринок. Відтепер будівельна компанія «Мельник» стає частиною міжнародної будівельної групи. Перший крок завоювання Європи починається з польського міста Жешув, добре відомого франківцям. «Вежі Жешува» – грандіозний проект навіть для польського ринку. Він претендує на звання третього найвищого житлового будинку Польщі і візитівки Жешува. Польські архітектори розробили комплекс, що включає дві «вежі» висотою 120 м – на 36 та 18 поверхів. Будинки об’єднуватиме великий торгово-розважальний центр з паркінгом. «Вежі Жешува» розташовані в центральній частині міста, поряд з річкою, парком і старим центром. У реалізації цього проекту дуже зацікавлена міська влада польського міста і готова сприяти в його найшвидшому будівництві. Нас приємно вразила гостинність і відкритість поляків до нових інфраструктурно-інвестиційних проектів, вони це демонструють на найвищому рівні влади. Взаємодія бізнесу і влади у Польщі – це добрий приклад, який було б корисно запозичити і для України.

– Нові проекти – це нові робочі місця. Які фахівці затребувані компанією?

Незабаром наша компанія розпочне набір персоналу для працевлаштування в Польщі. Кваліфіковані спеціалісти зможуть отримати високооплачувану роботу у міжнародній компанії і стати частиною творення сучасної архітектури Європи.

– Попри непросту ситуацію в державі, Ви продовжуєте зростання. Як вдається залишатися на підйомі у такий час?

По-перше, це те, з чого ми починали і на чому стоїмо, – якість. Це саме той фактор, який найбільше цінується споживачем. Квартира – це вартісна покупка, яка, як правило, здійснюється сім’єю раз на життя, і економити тут не варто. Дім повинен бути надійним, двір – безпечним, проживання – комфортним. По-друге, це пропозиція житла для людей з різною купівельною спроможністю. У нас можна обрати житло від категорій «стандарт» до «еліт» в різних частинах міста. По-третє, зведення не окремих будинків, а житлових комплексів з розвиненою інфраструктурою. По- четверте, це команда однодумців, які розуміють, що вони працюють у надзвичайно відповідальній сфері і від їх щоденної роботи залежить життя багатьох людей та їх щасливе майбутнє.

– Репутація забудовника – результат виконання взятих на себе зобов’язань. Як вдалося завоювати довіру клієнтів?

Кажуть, як корабель назвеш, так він і попливе. Наша компанія носить наше ім’я. Це та відповідальність, яку ми взяли з першого дня заснування. «Мельники» – це реальні люди, які живуть у цьому місті, щодня ходять його вулицями, працюють на благо держави, сплачують податки і вірять у її розквіт, у процвітання економіки, в добробут кожної окремої сім’ї. Наші об’єкти обговорюють, наші квартири розкуповують ще на стадії будівництва, наші двори вражають красою і затишком навіть іноземців – це результати нашої щоденної праці, цим ми пишаємося і запрошуємо приєднуватися до прихильників якісного житла від компанії «Мельник».

Обирайте свою оселю серед найкращих об’єктів Івано-Франківська, України та Європи!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...