Мед Атлант

В Івано-Франківську відкрили мистецький фестиваль “Французька весна”. ФОТО

Сьогодні, 21 квітня, в кінотеатрі “Люм’єр” відбулось відкриття міжнародного мистецького проекту “Французька весна”.

Івано-Франківськ вперше приєднався до проведення фестивалю, який уже в 14 раз проводиться у різних містах та щоразу розширює свою географію. Представник посольства Франції в Києві Фабріс Пето розповів, що метою проекту є популяризація французької культури, передає МІСТО.

Фестиваль відкривається з гаслом “L’amour toujour”, що в перекладі означає “Кохання завжди присутнє”. Ми сподіваємось, що фестиваль буде проходити в Івано-Франківську і другий, і третій раз. А інші міста братимуть приклад.  Також я дуже радий, що це відбувається саме у кінотеатрі, який носить ім’я братів Люм’єр“, – зазначив Фабріс Пето.

Олександра Коваль, представник благодійного фонду “Україна Інкогніта”, розповіла, що у вересні, коли до Франківська завітала пані посол Франції, представники міста запросили “Французьку весну” на Прикарпаття і французи відгукнулись.

Цього року дещо скорочена програма, перші промінчики, а наступного року, сподіваємось, що вона буде ширшою. Всі презентовані фільми поєднані темою кохання, весни, це легкі, романтичні французькі фільми“, – відзначила Олександра Коваль.

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк повідомив, що фестиваль у місті проводиться не випадково, адже в Івано-Франківську планують відкрити французький інститут.

Івано-Франківськ цього вартий, і таким чином ми більше долучимось до французької культури“, – відзначив Ігор Пасічняк.

Фабріс Пето заявив, що посольство Франції обов’язково підтримає Івано-Франківськ та допоможе з відкриттям.

В рамках фестивалю виступить відоме французьке тріо Гійома Лопеза у “Панорама Паб” 22 квітня. Також у кінотеатрі “Люм’єр” з 21 по 25 квітня та 29 квітня пройдуть кінопокази “Довгі ночі короткого метра”.

Після відкриття кожен бажаючий мав змогу переглянути французьку стрічку Кейтель Куілівье “Сюзанн”.

Читайте також: У Франківську презентуватимуть документальний фільм про маловідомі факти з життя патріарха Йосифа Сліпого

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...