Мед Атлант

У Франківську біля Музею Небесної Сотні містяни утворили смітники. ВІДЕОСЮЖЕТ

Біля Музею Небесної Сотні, що на вулиці Коновальця, містяни утворили смітники.

Взимку на площі перед Музеєм встановили бетонні паркувальні стовпчики через те, що автомобілі “заїжджали просто під стіни”. Про це журналістам МІСТА розповіла екскурсовод Музею Небесної Сотні Світлана Картуш. Щоправда, не всі зрозуміли, що це стовпчики проти паркування, адже містяни спийняли їх як урни для сміття. Пані Світлана каже, що уже незабаром у них засиплять землю і висадять квіти, а поки приходиться чистити від сміття.

“Думаю, ніхто не підійде до могили своїх рідних і не насмітить. Це однозначно. А тут можна підійти і кинути…” – додала екскурсовод.

Спілкуючись з журналістами МІСТА, мешканці і дійсно по-різному сприймають бетонні конструкції: хтось розуміє і  критикує поведінку людей, а хтось й справді сприйняв їх за смітники. Екскурсовод каже, що і без стовпчиків сміття повсюди: під стінами, під експонатами, під дверима. Зізнається, що кожного ранку підмітає, бо біля такого місця, яке нагадує про Революцію Гідності, це не нормально. І тут, переконана пані Світлана, потрібно починати з себе і свідомо думати, що робиш.

/Фото: МІСТО

Нагадаємо, відкриття першого в Україні Музею Небесної Сотні відбулося 11 вересня 2015 року. Автором проекту музею є відомий івано-франківський художник Роман Бончук. Консультантом став громадський активіст, батько Героя Небесної Сотні Романа Гурика – Ігор Гурик. Музей відкритий за підтримки народного депутата України Олександра Шевченка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...