Мед Атлант

У Франківську відбувається міжнародний науково-практичний медичний форум. ФОТО

Сьогодні на Прикарпатті розпочався дводенний міжнародний науково-практичний медичний форум «Медицина України – європейський вибір», організований Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет».

Метою форуму є вивчення системи охорони здоров’я Литви, Естонії та Словаччини в контексті порівняння для реорганізації системи охорони здоров’я України, повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Набратися досвіду у закордонних партнерів приїхали головні лікарі закладів охорони здоров’я області, лікарі загальної практики – сімейної медицини, екстреної медичної допомоги, неврологи, хірурги, акушер-гінекологи, травматологи, радіологи, офтальмологи, онкологи та ендокренологи.

Побажати плідної праці, творчих здобутків та хороших результатів від імені голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука прийшла його перший заступник Марія Савка.

«Для того, щоб підняти нашу українську медицину на найвищий європейський рівень, потрібний досвід, тому щиро дякую організаторам цього форуму за можливість тісного діалогу між колегами з різних країн. Переконана, що це унікальна можливість для фахівців із різних міст України та зарубіжжя зібратися разом, обговорити всі ті питання і проблеми, які хвилюють медицину, – зазначила Марія Савка. – Хочу підкреслити, що сьогодні, в момент коли медична галузь перебуває у стадії реформування, для нас вкрай необхідна підтримка іноземних партнерів. Вірю в те, що саме професіоналізм, знання та людські якості наших лікарів, їхній високий науковий та освітній потенціал у комплексі дасть поштовх для ефективної модернізації вітчизняної галузі охорони здоров’я».

Варто зазначити, що в  рамках форуму планується обговорення таких актуальних питань як система охорони здоров’я Литви, Естонії та Словаччини в контексті порівняння та вивчення для реорганізації системи охорони здоров’я України, громадське здоров’я, медична реабілітація, нуклеарна медицина, організація невідкладної та екстреної медичної допомоги, організація амбулаторної допомоги, сімейна медицина, медична допомога в хірургії, ортопедіі, гінекології, неврології, офтальмології, радіології, організація студентського самоврядування, зустріч студентських парламентів.

Також заплановано 34 доповіді європейських медиків, які представляють: Литовський університет наук здоров’я, Республіканську клініку Литви, Східно-Таллінську центральну клініку, Тартувський медичний університет, Тартувську університетську клініку, Університет ім. Павла Йозефа Шафарика, Університетську клініку Л. Пастера.

Читайте також: Студентам Прикарпатського університету розповіли як сприяти подоланню корупції в Україні. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...