Мед Атлант

До одного з франківських вишів завітав професор з Норвегії. ФОТО

24 і 25 квітня професор університету Норд, Норвегія Ойстейн Ньюстад проводив гостьові лекції в ІФНТУНГ з учасниками проекту перепідготовки військовослужбовців у рамках міжнародного проекту «Україна – Норвегія.

Про це повідомили МІСТУ у прес-службі університету.

Основна тема лекцій – переробка відходів: виклики і можливості. На прикладах Норвегії та інших країн Ойстейн демонструє, чому важливо налагоджувати систему управління відходами (переробки в енергію або для повторного використання), як неправильна політика управління відходами впливає на екологію. На початку занять розглядались також питання бізнес-етики.

Лектор обговорив з учасниками, як Україні перейняти норвезький досвід (в Норвегії переробляється понад 80% відходів), як створити прибутковий і соціально значимий бізнес і нові робочі місця.

До слова, метою програми перепідготовки є формування енергоефективного суспільства та подолання проблем, пов’язаних з енергозаощадженням і енергозбереженням.

За цей час слухачі вивчатимуть основи метрології, опановуватимуть теми стандартизації, нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії, енергоощадності в теплотехнічних установах і процесах, енергетичну політику та інше.

В рамках програми перепідготовки слухачі також беруть участь в психологічних тренінгах, розмовах та семінарах, метою яких є соціальна адаптація, розвиток психологічної рівноваги та здоров’я. Важливим етапом перепідготовки є також тренінги на тему працевлаштування: «Як правильно підготувати резюме», «Самопрозентація», «Як правильно спілкуватись з роботодавцями» та інше.

Реалізація цього проекту, що фінансується Королівством Норвегія, вже кілька років поспіль за різними спеціальностями, проходить в ІФНТУНГ за сприяння Міжнародного фонду соціальної адаптації (МФСА) та завдяки просунутим науковим та освітнім можливостям університету. Його метою  є формування енергоефективного суспільства та подолання проблем, пов’язаних з енергозаощадженням і енергозбереженням.

Читайте також: У Відні відкрили виставку дитячих малюнків, присвячену Чорнобильській катастрофі. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...