Мед Атлант

Телеоператор, який знімав аварію на ЧАЕС, третій рік не може отримати пенсію. ВІДЕО

Телеоператор Анатолій Мартиненко, який першим зняв зруйнований реактор Чорнобильської електростанції та заплатив за це здоров’ям, досі не може вибороти чорнобильської пенсії.

Перші кадри зруйнованого реактора, зняті телеоператором Анатолієм Мартиненком, облетіли весь світ. Та він навіть не уявляв, чим завершаться ті 10 відряджень у зону відчуження. За кілька років почалися проблеми зі здоров’ям. Анатолій майже осліп, погано чує, втратив ногу, відмовили нирки. Нині тричі на тиждень йому необхідно проходити гемодіаліз. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на “24 канал“.

Анатолій Мартиненко має посвідчення учасника ліквідації на ЧАЕС першої категорії, втім йому досі не виплатили одноразову матеріальну допомогу – 60 тисяч гривень. Окрім інсуліну, Анатолій Мартиненко не отримує жодних препаратів.

Його пенсія складає три з половиною тисячі гривень. На лікування у місяць витрачає втричі більше.

Уже більше трьох років Анатолій Мартиненко намагається відсудити підвищену чорнобильську пенсію – 13 тисяч гривень. Суд виграв, та держава відмовляється платити. У пенсійному фонді заявили, що у бюджеті немає грошей.

Чоловік запевнив, що здаватися не збирається. Боротьбу продовжить наступного місяця. Тоді відбудеться чергове засідання суду.

Детальніше в сюжеті:

Читайте також: У Франківську вшанували загиблих героїв Чорнобиля. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...