Мед Атлант

Перший заступник голови Івано-Франківської ОДА зустрілася із головою Представництва НАТО в Україні. ФОТО

Перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка зустрілася із головою Представництва НАТО в Україні Александром Вінніковим, який вперше відвідав Прикарпаття.

Темою розмови стало обговорення питань щодо проведення в області ключових реформ, а також напрямків співпраці між Представництвом НАТО та Івано-Франківщиною, повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

За словами Марії Савки, на Прикарпатті активно розвивається туристична галузь. За результатами туристичних зборів, минулого року область зайняла четверте місце серед усіх регіонів держави. Завдяки започаткованому облдержадміністрацією проекту «Єврокарпатська ініціатива», впродовж останніх двох років налагоджено співпрацю із багатьма інвесторами, і як результат – на Коломийщині розпочато будівництво заводу електрокабельної продукції німецького концерну «Leoni», який до 2020 року забезпечить робочими місцями до 8000 прикарпатців.

Марія Савка також розповіла про досягнення у роботі щодо реалізації реформи децентралізації влади. Зокрема, йшлося про надання методологічної підтримки новоствореним об’єднаним територіальним громадам із боку обласної державної адміністрації, спрямування громадам інфраструктурної субвенції на розвиток об’єктів соціальної сфери.

«Сьогодні на Прикарпатті створено 13 об’єднаних територіальних громад. Минулоріч перші три ОТГ отримали від держави понад 22 млн грн на розвиток інфраструктурних об’єктів та реалізували понад 40 різноманітних проектів у різних галузях. Цього року нові громади очікують на 43,5 млн грн, за які покращуватимуть власну інфраструктуру», – зазначила Марія Савка.

Своєю чергою, Александр Вінніков окреслив напрямки політичної і практичної допомоги, які надає Україні Представництво НАТО, розповів про програми, які реалізовуються в області для підтримки учасників АТО, зокрема, проходження бійцями реабілітації у спеціальних таборах на Львівщині, участі у курсах адаптації. Також йшлося про впровадження програми професійного розвитку, проведення для 21 студента Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу курсів із маркетингу та менеджменту, вирішення проблеми зі знищення радіоактивних відходів на теренах Прикарпаття.

Читайте також: “НАТО – це не тільки система безпеки, але й цінностей”, – в ПНУ розпочав роботу євроатлантичний форум. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...