Мед Атлант

Вчені та студенти з Франківська взяли участь у міжнародній науковій конференції в Польщі. ФОТО

Днями на базі факультету фізичного виховання Жешувського університету (Республіка Польща) відбулася ІІІ Міжнародна наукова конференція для студентів та молодих вчених «Біомедичні і психофізичні проблеми сучасного спорту».

Участь у проведенні заходу, як члени наукового комітету і модератори секцій, взяли завідувач кафедри теорії та методики фізичної культури і спорту, доктор біологічних наук, професор Богдан Мицкан, кандидат педагогічних наук, доцент Микола Соя, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Василь Луцький, кандидат педагогічних наук, доцент Ганна Презлята. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі ПНУ ім.В.Стефаника.

Учасниками конференції були студенти і молоді науковці з університетів Польщі, Словаччини, Румунії, Фінляндії, України. Українську делегацію представляли студенти, аспіранти і молоді науковці факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського університету.

На пленарному засіданні учасники конференції заслухали доповідь «Спорт і генетика» професора Анни Гживач із Щечинського медичного університету. Далі в рамках програми заходу працювало 3 секції: «Медицина спорту», «Спорт і здоров’я», «Діагностики фізичних можливостей – тенденції і загрози». Під час роботи секції «Медицина спорту» з доповіддю «Дихальна дисфункція у спортсменів» виступила кандидат психологічних наук, доцент кафедри теорії та методики фізичної культури і спорту Тетяна Мицкан.

На секції «Спорт і здоров’я» результати своїх досліджень представили: кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри спортивно-педагогічних дисциплін Надія Земська «Особиста компетентність студентів до здорового способу життя і його корекція засобами фізичної підготовки», аспірант Тетяна Руда «Профілактика стресу у підлітків засобами фізичної підготовки», кандидат наук з фізичного виховання і спорту, старший лаборант Назарій Фединяк «Корекція біологічного віку людини фізичними і спортивними вправами», кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Ігор Випасняк і магістр Анатолій Корнійчук «Моніторинг фізичного стану дітей молодшого шкільного віку Прикарпаття», доктор філософії, доцент Лідія Ковальчук і магістр Аліна Парнега «Екстремальні види спорту і психофізичний стан підлітків», доктор філософії, доцент Інна Ткачівська і магістр Іванна Павлик, «Активний туризм і психофізичне здоров’я учнів початкової школи».

Читайте також:  “80% молоді сприймає інформацію необдумано”, – у Франківську навчають як протистояти гібридній пропаганді 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...