Мед Атлант

На Коломийщині пройшли пожежні навчання

На території Печеніжинського лісництва ДП «Коломийське лісове господарство» відбулися тактико-спеціальні навчання з ліквідації лісової пожежі.

Навчання мали на меті вiдпрацювати взаємодiю мiж пожежно-рятувальними пiдроздiлами гарнiзону i спецслужбами району, а також перевiрити оперативну готовність особового складу і пожежно-рятувальної техніки служби з надзвичайних ситуацій та працівників лісового господарства до дій у випадку виникнення пожеж в природних екосистемах, інформує Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

За тактичним задумом навчань, через необережне поводження з вогнем людей, які відпочивали в лісі, виникло загорання сухої трави на площі 1000 м.кв. та низова пожежа в лісовому масиві на площі 1 га. Про пожежу було одразу повідомлено керівництво лісництва. Існує загроза поширення пожежі в бік села Молодятин.

До місця пожежі прибувають працівники лісового господарства з ранцевими оприскувачами і «хлопавками» та розпочинають її гасіння. Активну участь у ліквідації умовної пожежі бере і добровільна пожежна дружина села Молодятин.

Вже за кілька хвилин до місця виклику прибувають рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини №7 м. Коломия. Вогнеборці встановлюють пожежний автомобіль на вододжерело, проводять оперативне розгортання та подають стволи на гасіння пожежі. На місці створюється оперативний штаб. До ліквідації загорання залучається й підрозділ місцевої пожежної охорони селища Печеніжин.

Завдяки спільним зусиллям пожежу ліквідовано.

Підбиваючи підсумки навчань, начальник ОКЦ Управління ДСНС в області Петро Василик, зазначив, що мета навчань досягнута, всі задіяні сили та засоби спрацювали злагоджено.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...