Мед Атлант

Твори франківських письменників, які читають у світі

Веб-ресурс “Друг читача” опублікував список книг українських письменників, які найбільше перекладаються іншими мовами, – повідомляє МІСТО. Серед переліку і твори наших земляків Юрія Андруховича і Тараса Прохаська.

Юрій Андрухович – роман “Перверзія”

Юрій Андрухович — знакова постать сучасної української літератури, провідний український поет, прозаїк, есеїст, «Патріарх Бу-Ба-Бу». Автор свого часу у романі «Перверзія» започаткував нові віяння в українській літературі. Ґротеск, іронічність, містика й еротика, а також безперервні забави з мовою на тлі авантюрно-детективної історії в «місті привидів» стали тією живою сумішшю, що спричинила читацький успіх в Україні та закордоном. Роман видано англійською, польською, російською, сербською і фінською мовами.

Тарас Прохасько – роман непрОсті

Тарас Прохасько — сучасний український письменник, журналіст, есеїст, один з представників станіславського феномену. «НепрОсті» написаний у стилі альтернативної історії про події, які відбуваються у Карпатах в першій половині XX століття, у часовому проміжку 1913 — 1951 років. Твір складається з 20 частин, що мають окремі заголовки. Наприклад, «Шістдесят вісім випадкових перших речень», «Листи до і від Беди», «Ситуації в колориті» тощо. Роман перекладений англійською, німецькою, польською, російською мовами.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...