Мед Атлант

Делегація з Прикарпаття запозичувала досвід по об’єднанню територіальних громад під час поїздки на Хмельниччину. ФОТО

Делегація з Івано-Франківщини у складі заступника голови ОДА Богдана Кобилянського, директора Івано-Франківського відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» Руслана Панасюка, представників ОДА, РДА, органів місцевого самоврядування та освітянської галузі Прикарпаття відвідала Меджибізьку об’єднану територіальну громаду Хмельницької області.

Меджибізька ОТГ розташована в Летичівському районі. Ця громада утворена у 2015 році шляхом об’єднання семи населених пунктів Летичівського району

Під час візиту делегація була запрошена у Меджибізький замок-фортецю, який знаходиться у державному історико-культурному заповіднику «Меджибіж». У виставковій залі цього культурного центру  делегація обговорювала питання проведення адміністративної рефоми з представниками Меджибізької ОТГ. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Делегацію з Прикарпаття привітала голова Летичівської РДА Ірина Матлаєва, яка ознайомила присутніх із досягненнями та проблемами Меджибізької ОТГ. Презентував громаду голова Меджибізької ОТГ Михайло Демків, який розповів про організацію роботи органів управління, соціальну сферу ОТГ, формування бюджету та реалізацію проектів з розвитку громади. Також увага доповідача була зосереджена на мережі закладів освіти громади, функціонуванні будинків творчості та дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Важливо зауважити, що делегація з Івано-Франкіщини також мала можливість ознайомитись з функціонуванням Наркевицької ОТГ на Хмельниччині. Поділилася здобутками, розповіла про покращення життя у громаді голова Наркевицької ОТГ Любов Гула та зауважила, що до складу цієї громади входить 16 сіл, було обрано 6 старост, утворені відділи виконавчого комітету ОТГ. Цікавим у цій громаді є те, що у Наркевицькій ОТГ призначено власного дільничного інспектора та створено громадську організацію «Громада і порядок».

Найважливішими планами цієї громади на 2017 рік є створення комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги», будівництво водогонів в селах громади, ремонт комунальних доріг, створення ЦНАПУ та реконструкція опалювальної системи Наркевицького будинку культури.

Підсумовуючи зустрічі, Богдан Кобилянський зауважив:

«Поїздка представників ОТГ Прикарпаття до Хмельницької області з метою обміну досвідом з питань проведення адміністративної реформи стане в нагоді іванофранківцям та дасть можливість знаходити шляхи вирішення проблемних питань з децентралізації у громадах».

Додамо, що ці зустрічі організовані в рамках програми U-LEAD з Європою «Програма для України – розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку».

Читайте також: Радянські свята – пережиток чи добра традиція? Думки відомих франківчан 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...