Мед Атлант

У Франківську тривають весняні роботи по благоустрою

Місто готується до святкування своєї річниці. День міста мешканці та гості зустрінуть в затишному та зеленому Івано-Франківську.

Всього в 2017 році висадять 800 дерев. Серед них – тюльпанові та оцтові дерева, ялинки, клени, каштани, ялівці та інші. До слова, близько 300 дерев висадили під час загальноміської толоки 1 квітня. До порівняння, минулого року висадили трохи більше півтисячі дерев, пише МІСТО з посиланням на Офіційний сайт міста Івано-Франківська.

«Цьогоріч ми виділили більше коштів на озеленення міста. Адже наш Івано-Франківськ повинен стати квітучим. Провели необхідні прозорі закупівлі і тепер активно приступаємо до робіт. Проте кожен франківець повинен долучитись до цієї гарної справи. Ось я посадив поруч зі своїм будинком чотири дерева. Якщо кожен посадить хоча б одне – наше місто стане найзеленішим в Україні», – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Паралельно роботи з озеленення веде «Зелене господарство». Воно вже висадило 4200 кущів та 104 тис. літніх квітів на міських клумбах: бегонії, петунії, сальвії, астильби тощо. У травні розпочнуть висаджувати рослини в термочаші на опорах освітлення.

Не менш важливою під час впорядкування міста є нанесення дорожньої розмітки. Заплановано на 13-ти вулицях нанести розмітку за технологією холодного пластику. Завдяки такій смуги не стиратимуться до осені та їх потрібно буде поновлювати раз на два-три роки. Для того, щоб робота була якісною її проводять вночі, коли інтенсивність руху на вулицях менша. Пластиком вже розпочали наносити на вул. Лепкого, Незалежності, Гаркуші.

Фарбою розмітку нанесуть ще на 43-х вулицях. Як підкреслили в управлінні транспорту і зв’язку, найперше працюють на головних дорогах, де великий потік машин. Нова осьова розмітка вже є на вулицях: Привокзальна, Бельведерська, Бандери, Хоткевича, Пасічна, Федьковича, Шпитальна, Мельника, Целевича, Калуське шосе, Симоненка, Північний бульвар, Хоткевича, Миру, Чорновола.

Що стосується пішохідних переходів, то тут першочергово поновлюють розмітку біля навчальних закладів. Окрім того зосередили увагу і на центральних вулицях. Нова пішохідна розмітка вже з’явиласьна на площі Міцкевича, вул. Л. Українки, Дорошенка, Мельничука, Крушельницької, Курбаса, Шухевичів, Привокзальна, Шпитальна, Мельника, Чорновола, Целевича, Симоненка, Північний бульвар, Хоткевича, Миру.

Читайте також: Треба не “розмазати” по асфальту гроші, – Олександр Сич про розподіл коштів на ремонт доріг 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...