Мед Атлант

У Коломиї розпочали реконструкцію районної лікарні

У Коломийській центральній районній лікарні розпочинають реконструкцію першого поверху. Ця ідея в медичному закладі визрівала ще з 2001-го року. Та лише зараз розпочинають виділяти кошти на ремонт.

Наймасштабніша зміна – це перенесення приймального відділення в інше крило лікарні та створення на його базі відділення екстреної медичної допомоги. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

–  У лікарні вже більше року тривають активні ремонтні роботи. Найперше взялися за урологічне відділення. З 70-их років, коли лікарям-урологам виділили поверх у ЦРЛ, тут не проводився ремонт, – розповідає завідувач відділення Ігор Гродзінський. – Зараз відділ працює на усю потужність. В європейських умовах затишно і пацієнтам і лікарям.

–  Після ремонту відділу урології взялися за ЛОР-відділ. Наразі там уже завершальна стадія ремонту. Придбали навіть обладнання для безкровних операцій. Поки коломийські лікарі – єдині в області, які мають такий інструментарій, – розповідає завідувач відділення Роман Оріщак.

– Та це не все: вже незабаром відділ отримає ще низку медичного обладнання від партнерів з Німеччини, – анонсує голова Коломийської РДА Любомир Глушков. – Колеги з-за кордону вже неодноразово надавали допомогу місцевій лікарні, однак з обладнанням для ЛОР-відділу ще зволікали.

–  Усі ремонти роблять так званим «народним методом». Чимало коштів виділяють з районного, міського та обласного бюджетів. Свою частку вносять і народні обранці. Долучаються меценати і громадські організації, – розповідає голова Коломийської районної ради Роман Дячук. – Тепер виконану роботу споглядають районне керівництво та президія районної ради. Це голови фракцій та комісій, що працюють у районній раді.

Задля того, аби продовжувати ремонт у Коломийській ЦРЛ, зібрали у медичному закладі на нараду. Обговорюють плюси і мінуси проекту реконструкції першого поверху. Наймасштабніша зміна – перенесення приймального відділення в інше крило лікарні. На базі приймального створять відділення екстреної медичної допомоги.

Читайте також: У Крихівцях до Дня міста відкриють дитячий садок 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...