Мед Атлант

Людина, яка перестала бути важливою. У Франківську представили експозицію “Деперсоналізація”. ФОТО

Сьогодні в рамках ІІ Міжнародного мистецького фестивалю «Карпатський простір» у парку Палацу Потоцьких в Івано-Франківську представили інсталяцію з проекту «Деперсоналізація».

Проект Віктора Сидоренка розпочався серією скульптур, так званих «клонів» у 2007 році. Вперше вони були експоновані у Києві, на алеї Малевича, вулиці Січових Стрільців, на бульварі Лесі України в аеропорту «Бориспіль». Згодом проект був представлений у Парижі, Вашингтоні, Майямі, ін, передає МІСТО.
У цьому році проект отримав нове дихання – візуальний ряд поповнився живописними полотнами, що нагадують плазмові телевізори із зображеннями відомих туристичних міст. Зараз проект експонується у Києві.

У просторі «безтурботного» парку створено міф про комплексне переживання часу: спогади і очікування водночас. Застигла пластикова людина об’єднала в собі образ універсалізованого туриста, коли людина перестає бути важливою, головне – фіксація його місцезнаходження. Натовп «різних чужих», в якому стає складно роздивитися унікальність окремої особистості або культури. Серед натовпу знаходиться одна людина, яка шукає себе в міфологізованому минулому, глобалізованому сучасному і постгуманістичному майбутньому. Ця людина не встигла вжитися в одну із запропонованих ролей, не наділа маску туриста, споживача продуктів мультикультуризму. Саме таку людину знаходить в натовпі Віктор Сидоренко, окреслюючи його яскравими кольорами.

 

Експозиція «Деперсоналізація» перебуватиме у парку Палацу Потоцьких до 7 травня 2017 року. Проте, слід зазначити, що сьогодні журналісти і громадськість, які прийшли на виставку змушені були розглядати скульптури через ворітні грати, оскільки вхід до парку був зачиненим.

Читайте також:  До Івано-Франківська завітали ковалі з 10 країн світу. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...