Мед Атлант

Підсумок найцікавіших подій дня в Івано-Франківську

Сьогодні, 5 травня, в Івано-Франківську розпочалось святкування Дня міста, також відкрили Міжнародний мистецький фестиваль “Карпатський простір” та зустріли ковалів з 10 країн світу.

Пропонуємо ознайомитись з найцікавішими подіями, які відбувались сьогодні в Івано-Франківську, пише МІСТО.

1. На “Стометрівці” встановили 28 мольбертів, на яких франківські діти малювали рідне місто. В акції взяли участь більше 40 дітей.

2.  У сквері Міцкевича урочисто відкрили парк скульптур “Міфологеми простору міста”. Свої роботи представили скульптори з різних міст України.

3.  У Франківську відбулись “Національні читання. Франко об’єднує”, до яких приєднався Олег Скрипка.

4. У рамках святкування 355-річчя Івано-Франківська стартував ярмарок “Прикарпатський вернісаж”. Іванофранківці та гості міста можуть придбати вишиванки, гончарні вироби, дерев’яні  іграшки, жіночі прикраси, мед, м’ясні та молочні продукти, а також  поласувати  смаколиками.

5. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич відвідала Івано-Франківський природничо-математичний ліцей та подарувала йому нове навчальне обладнання. А після цього зустрілась з освітянами Прикарпаття, з якими обговорила реформування шкільної освіти.

6. У Ратуші відкрили виставку Посольств країн-учасниць, що беруть участь у міжнародному фестивалі “Карпатський простір”. На виставці представили картини та фото митців з Угорщини, Чехії, Польщі, Болгарії, Австрії, Грузії, Словаччини та Молдови.

7. На Вічевому майдані урочисто відкрили II Міжнародний мистецький фестиваль країн Карпатського регіону “Карпатський простір”. У фестивалі беруть участь 40 країн світу, а також 60 дипломатичних представників інших країн.

8. Сьогодні розпочався 15-тий фестиваль “Свято ковалів”. До Франківська завітали майстри з 14-тьох країн світу. Щоправда, реєстрація триває і зараз. Самих ж ковалів понад 200. “Свято ковалів ” проходить під девізом “Час на нашому боці”. У рамках заходу відкрили “Браму ковальських міст”.

9. Під відкритим небом зіграли культову виставу “Пригоди Бравого вояки Швейка”. Вистава припала до душі як дорослим, так і малим глядачам, які з цікавістю спостерігали за грою акторів. Такий подарунок франківцям зробила міська влада з нагоди відзначення 355-річчя міста.

10. Ввечері до Івано-Франківська завітав гурт Dagadana DAGADANA – група музикантів із Польщі та України. У складі гурту виступила франківчанка Дана Вінницька. Філософія музикантів полягає в тому, щоб зустрітися і обмінятися музикою та мистецтвом з усім світом, бути в світі “послами” польської та української культури.

11. На Вічевому майдані влаштували лазер-шоу. Шоу відбулося з нагоди святкування 355 річниці Дня міста Івано-Франківська.

12. Перший день святкових заходів до Дня міста Івано-Франківська та  II Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону “Карпатський простір” завершився концертом Олега Скрипки та оркестру “НАОНІ”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...