Мед Атлант

Ми не чекали такої агресії та байдужості, – Дмитро Міхалець про поведінку людей на концерті Тіни Кароль. ФОТО

Начальник Управління патрульної поліції в Івано-Франківську поділився враженнями щодо святкування 355 річниці міста.

Про це повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук,  пише МІСТО.

Дмитро Міхалець наголосив, що поліція докладала багато зусиль, щоб все пройшло безпечно.  Зізнається, що не вдалося забезпечити порядок на належному рівні на концерті Тіни Кароль. Міхалець каже, що такої агресії та байдужості ніхто не очікував.

“А все так гарно починалось… Івано-Франківськ відсвяткував свою 355-ту річницю. Патрульна поліція Івано-Франківська доклала максимальні зусилля, щоб мешканці та гості міста відчували себе безпечно. На виконання рішення міського голови ми перекривали рух, обмежували його, супроводжували мото-, вело- та піші колони, оберігали публічну безпеку. І все нам вдавалось, крім одного – ми не чекали такої агресії та байдужості на останньому концерті”, – йдеться в публікації Міхальця.

За словами Дмитра Міхальця, його найбільше вразили нетверезі батьки.

“Син на руках бачив п’яні очі та дурні рухи тіла. Він бачив безпорадність в очах мами, яка через тисняву загубила свою дитину. Він бачив плач хлопчика, батько якого за чаркою з друзями не помітив, що він уже сам. Звертаюсь до батьків: якщо ви йдете пити в центрі міста, то нащо дітей берете на ці посиденьки?! П’яні школярі – сумно за таке майбутнє. Діти, це аж ніяк не круто! Загалом, той вечір приніс багато розчарувань” – розповів полісмен.

Начальник патрульної відзначає злагоджену роботу усіх правоохоронців, муніципальної варти та громадських організацій.

“Попри шалений тиск натовпу та зливу нецензурної лайки хлопці й дівчата не лише виконували свою роботу, а й виносили з натовпу тих, хто втрачав свідомість або падав на землю і вже не міг стати на ноги. Дякую лікарям, які робили більше, ніж могли. Вдячний небайдужим, які допомагали знаходити батьків і дітей. Зроблено висновки! На майбутнє докладемо максимум зусиль, щоб подібні ситуації неповторювалися,” – додав Дмитро.

В коментарях користувачі Фейсбук пишуть, що абсолютно згідні зі словами Міхальця та дякують всьому колективу франківських патрульних за віддану і надійну службу заради безпеки громадян.

Однак, більшість людей засмучує культура і поведінка частини мешканців. А поліції честь і хвала, що, незважаючи на п’яні коментарі, лайку,  зуміли втримати порядок в багатотисячному натовпі.

“Дмитре, дякую Вам і всьому колективу франківських патрульних за віддану і надійну службу заради безпеки громадян! В цей день ваша роль справді була критично важливою. Я впевнений, стара міліція не виконала б це завдання настільки добре, як патрульна поліція,” – зауважив Viktor Zagreba.
Проте, начальник патрульної поліції запевнив, що всі працювали разом:
“За одне плече трималися стара міліція, нові патрульні поліцейські, представники громадськості”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...