Мед Атлант

У Франківську урочисто відкрили Центр розвитку місцевого самоврядування. ФОТО

Сьогодні, 10 травня, в Івано-Франківську відбулось урочисте відкриття Центру розвитку місцевого самоврядування.

Центр розвитку місцевого самоврядування створено за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, інформує МІСТО.

Участь у церемонії відкриття відкриття установи взяли представники Програми “U-Lead з Європою”, керівник групи підтримки Центрального офісу реформ, голова облдержадміністрації, голова обласної ради, міський голова Івано-Франківська, керівники об’єднаних територіальних громад, представники органів місцевого самоврядування області, громадськість та ЗМІ.

Руслан Панасюк, директор Центру, повідомив, що серед основних завдань, які виконуватиме Центр, є здійснення всебічної підтримки функціонування вже діючих територіальних громад, а також сприяння утворенню нових територіальних громад в області. Експерт наголосив, що визначальним показником діяльності Центру стане не кількість утворених ОТГ області, а їх якість.

Тільки спільна праця допоможе нам рухатись вперед. Я переконаний що ті територіальні громади, які створюються в нашій області, є самодостатні. Я переконаний, що Івано-Франківськ буде прикладом для всіх територіальних громад“, – зауважив голова облдержадміністрації Олег Гончарук.
Міський голова Руслан Марцінків також висловився з приводу створення місцевої громади. 
Я постараюсь виділити кошти на фінансування. Адже дуже радий що проводиться процес децентралізації”, – наголосив міський голова. 

Одразу по завершенню заходу, гості мали можливість відвідати та ознайомитися з роботою першої в Україні ОТГ, яка пройшла всі етапи об’єднання відповідно до урядової методики – Печеніжиської об’єднаної територіальної громади.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...