Мед Атлант

Франківці взяли участь в особливому паломництві до Люрду за участю хворих та осіб на інвалідних візках. ФОТО

На початку травня Мальтійський Орден щороку організовує паломництво до Люрду за участю хворих, осіб на інвалідних візках, мальтійців та волонтерів з цілого світу, де працює Мальтійський Орден.

Щороку кілька тисяч мальтійців та їх підопічних з усього світу приїжджають до Люрду, щоб віднайти зцілення і отримати духовне зміцнення, йти разом, бути разом, служити один одному, пише МІСТО з посиланням на сайт “МАЛЬТІЙСЬКА СЛУЖБА ДОПОМОГИ. Івано-Франківськ”.

59-Паломництво Мальтійського Ордену у південному французькому селі Лурдес дає унікальний досвід для всіх: хто бере участь і той, ким опікуються впродовж прощі. Мальтійці, волонтери, лікарі і медсестри супроводжують і доглядають за хворими та інвалідами під час їхнього перебування в паломництві. Усі піклуються про технічну, медичну надійність, священики служать для духовного спрямування і підтримки.

У цьогорічній прощі до Люрду 04-08 травня 2017 року з України брало участь 4 осіб -двоє осіб на інвалідних візках і їх супровід. Дні їхнього перебування у Люрді були духовно насиченими Божественними Літургіями, процесією Вервиці зі свічками, Адорацією Святих Тайн, можливістю відвідати PISCINES – купелі з водою, що витікає із Гроти. В супроводі групи священиків, які служили нам як справжні пастирі, були доступні для сповіді, таїнства помазання хворих, духових розмов, благословень в особистих потребах та намірах.

Унікально важливим є проведення всього часу паломництва разом, співаючи, молячись і насолоджуючись присутністю кожного та можливістю послужити хворим і тим, хто цього потребує.
«Відчувалося, як Господь подорожує разом з нами до Люрду і перебуває серед нас», – поділився своїми враженнями Володимир Онуфрик.

Читайте також: Гру-квест “Блаженні милосердні” провели для франківських учнів. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...