Мед Атлант

Суд виправдав начальника обласної ДМС Сергія Саїва, якого спіймали п’яним за кермом

Сьогодні, 11 травня, у Богородчанському районному суді продовжили розгляд адмінпорушення щодо начальника обласного управління ДМС Сергія Саїва.

Нагадаємо, нещодавно Сергій Саїв був затриманий патрульними за кермом свого автомобіля у стані алкогольного сп’яніння. Пройти медосвідування чиновник відмовився. На нього склали протокол і 20 березня відбулось перше слухання у цій справі. Саїв на нього не з’явився, оскільки з 20 березня до 1 квітня перебував у відпустці, де лікувався.

4 квітня мало відбутись засідання в Івано-Франківському міському суді, проте пізніше надійшла заява від Сергія Саїва про передачу матеріалів до суду за місцем проживання – до Богородчанського районного суду.

19 квітня у Богородчанському районному судді відбулося перше засідання. Підозрюваний Сергій Саїв зазначив, що свою вину не визнає, адже не вчиняв правопорушення. Він запевнив, що не порушував ПДР, а його зупинка патрульною поліцією була неправомірною.

Сьогодні, 11 травня мали продовжити допит свідків. Однак за словами судді, повістки для свідків повернулися назад. Сам підсудний зазначив, що оскільки немає свідків потрібно продовжувати розгляд справи без них. Не заперечувала і його захисниця. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на Бліц-інфо.

Відтак суддя почала переглядати відеоматеріали, попередньо поцікавившись у Саїва чи є потреба переглядати відео із наркодиспансеру. Спочатку присутні переглянули відео з нагрудних відеореєстраторів патрульних. На ньому патрульні пояснили водію причину зупинки та запропонували пройти тест на вживання алкоголю. На відео чітко чути, як Саїв декілька раз відмовляється пройти тест на алкоголь на місці. Щоправда погодився поїхати в обласний наркодиспансер та тільки своєю автівкою. Коли патрульні сказали, що її необхідно залишити, Саїв знову відмовився.

У залі суду Саїв заявив, що є полковником міліції і має інформацію, що за зупинку керівника патрульним дають 10 тисяч гривень премії. Окрім того Сергій Саїв наголосив, що свідки знаходилися “десь метр від заднього колеса його автівки, тож чути запах алкоголю вони не могли”.

Протокол був складений з порушенням, тож і постанова була складена незаконно”, – наголосив підсудний.

Його захисниця взагалі заявила, що протокол був сфальсифікованим. Тому просила суддю не враховувати свідчення свідків, мовляв вони не мають підтвердження та закрити справу у зв’язку з відсутністю складу злочину.

Повернувшись із нарадчої кімнати суддя зачитала вирок: в діях Саїва відсутні ознаки правоопорушення, передбачені статтею 130. Тож протокол визнала безпідставним та прийняла рішення про закриття справи.

Читайте також: Медики і патрульні Івано-Франківська обговорили причини та наслідки ДТП. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...