Мед Атлант

З травня українцям перерахували пенсії

Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» передбачено, що прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 1 травня становить 1312 грн.

Відтепер для осіб, що втратили працездатність, прожитковий мінімум підвищився з 1247 грн. до 1312 грн., у зв’язку з чим органи Пенсійного фонду України перерахували пенсії. Внаслідок проведеного перерахунку зросли розміри виплат, які визначаються з урахуванням прожиткового мінімуму. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Якщо розмір пенсії особи, обчислений з урахуванням страхового стажу та заробітку, не досягає мінімального розміру пенсії,  та при наявності повного страхового стажу (20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків), яким пенсію призначено до 1 жовтня 2011 та 30 років (для жінок) та 35 років (для чоловіків), яким пенсію призначено після 1 жовтня 2011, розмір пенсії встановлюють на рівні прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність.

Якщо страховий стаж меншої  тривалості,  то розмір пенсії визначають пропорційно до наявного стажу.

Якщо особа має більше страхового стажу, до її пенсії встановлюється доплата за понаднормовий стаж.

Слід зауважити, що перерахунок мінімального розміру пенсії та доплати за понаднормовий стаж проводиться лише для непрацюючих осіб.

Окрім того, з 1 травня перераховано мінімальні розміри пенсій по інвалідності учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС мінімальні розміри пенсій шахтарям, мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій, підвищення до пенсій ветеранам війни та жертвам нациських переслідувань, надбавки особам, які мають статус Почесного донора України, надбавки за особливі заслуги перед Україною та надбавки на утриманців відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

З 1 травня 2017 року пенсія не зміниться для громадян, у яких в складі пенсійної виплати є індексація та щомісячна державна адресна допомога, передбачена постановою Кабінету міністрів України № 256 до суми 949 грн.

Читайте також: Івано-Франківськ отримає кредит на закупівлю громадського транспорту 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...