Мед Атлант

Один із франківських вишів організовує науковий фестиваль

Відбуватиметься у неділю, 14 травня. Організатор: ПНУ ім.В.Стефаника.

Проходитиме науковий фестиваль у день народження відомого українського письменника Василя Стефаника, іменем якого названо Прикарпатський національний університет, з нагоди Дня університету та Дня науки в Міському парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка.

Фестиваль розпочнеться о 13:00 год.

У рамках програми наукового свята викладачі, аспіранти та студенти університету продемонструють цікаві наукові експерименти, проведуть досліди та майстер-класи.   Про це йдеться у повідомленні на сторінці “Прикарпатський Національний Університет ім.В.Стефаника” у соціальній мережі Фейсбук. 

У програмі фестивалю:
– Досліди з фізики та інформаційних технологій: виготовлення своїми руками сонячних генераторів, перетворення тепла в електрику (для зарядки мобільних), робото-технічні моделі та ін.

– Досліди з хімії: серія дослідів з хімічними реактивами; визначення якості навколишнього повітря (з можливістю визначення якості відпрацьованих газів автомобілів поблизу); імітації вогню, порізів, тощо.

– Досліди з біології: експерименти на екологічну тематику (вплив вуглекислого газу на навколишню температуру, дихання дріжджів, дихання людини і вуглекислий газ) та ін.

– Біохімія і здоров’я: можливість побачити свою ДНК, як функціонує клітина, старих, хворих на ожиріння і хворобу Паркінсона плодових мушок, трансгенні лабораторні організми.

– Цікава журналістика: фотомайстерність (майстер-клас), відеозапис та анкетування, лист для прикарпатських журналістів, «відкритий мікрофон».

– Філологія та літературознавство: конкурс читців.

– Майстер-клас: мистецтво, різьба по дереву.

Відвідувачі святкового дійства зможуть не лише побачити ефектні демонстрації, досліди та майстер-класи, але й взяти в них участь.

Читайте також: В ІФНМУ урочисто народили переможців та призерів спартакіади “Здоров’я”. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...