Мед Атлант

Студент з Франківська став дипломантом Міжнародної конференції. ФОТО

Студент п’ятого курсу Івано-Франківського національного медичного університету Андрій Піжук нещодавно взяв участь у 25 Міжнародній студентській конференції, котра відбувалася в Ягеллонському університеті у Кракові, Польща.

Юний науковець презентував результати свого дослідження, виконаного на клініко-біологічній базі ІФНМУ під безпосереднім керівництвом доцента кафедри загальної хірургії Олега Попадюка та за сприяння доцента кафедри патоморфології та судової медицини Віктора Костюка.

Порівняльне вивчення дезінтоксикаційних властивостей реосорбілакту та розчину фуллерену С60 при гострому отруєнні диклофенаком натрію в експерименті високо оцінило журі конференції. Дослідження здобуло диплом першого ступеня.

«Такі досягнення мотивують не зупинятися, а спонукають до продовження досліджень і впроваджень їх результатів у лікувальну практику, — говорить Андрій Піжук. — Хочу додати, що знання іноземних мов, а зокрема англійської, яка була робочою мовою конференції, відкривають двері і в науку, і у світ».

Читайте також: У Франківську поліцейські навчають дошкільнят правил поведінки на дорозі. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...