Мед Атлант

У Франківську поліцейські навчали дошкільнят правил поведінки на дорозі. ФОТО

В рамках Тижня безпеки дорожнього руху працівники прикарпатської поліції проводять тематичні заняття з юними його учасниками у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах краю.

Зокрема, такий урок пройшов у садочку «Веселка» в обласному центрі. Про це повідомили МІСТУ  у прес-службі ГУНП в Івано-Франківській області.

Для вихованців старшої групи «Сонечко» тема дорожньої грамоти вже не є новою, до того ж дітки з вихователями завчасу готувалися до зустрічі з поліцейськимививчали вірші та пісеньки про правила дорожнього руху.

Діти уважно слухали розповідь про обов’язки маленьких пішоходів та пасажирів, жваво відповідали на запитання щодо правил безпечної поведінки на вулично-дорожній мережі, впізнавали дорожні знаки, в цікавій ігровій формі закріпили навики реагування на роботу світлофора. Найактивніші на занятті дошкільнята отримали від поліцейських значки-відзнаки знавців Правил дорожнього руху. Особливо діткам сподобалися подаровані правоохоронцями флікери, які допоможуть малятам бути помітнішими на дорозі у темну пору доби.

За словами завідувача дошкільного навчального закладу Національної поліції України «Сонечко» Тетяни Мушинської, такі заняття надзвичайно дієві і їх варто розпочинати якнайшвидше, адже культура поведінки на дорозі закладається з юного віку. Понад те, діти після уроків, проведених за участі працівників поліції, не лише ретельніше, як свідчить практика, самі дотримуються Правил дорожнього руху, а й часом можуть вказувати на огріхи та помилки дорослим пішоходам чи водіям. У кінцевому результаті усе це сприятиме попередженню дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Читайте також: Франківських студентів і школярів запрошують на міжнародний конгрес “Молодь Європи за світ без насильства” 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...