Мед Атлант

Суд Жовніра у Франківську: обвинувачений змінив свідчення під час допиту

Сьогодні, 15 травня, в Івано-Франківському міському суді відбувається розгляд справи Зіновія Жовніра – начальника регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, Зіновій Жовнір обвинувачується за зловживання впливом у сприянні щодо заниження вартості приміщень ДП “Коломийська паперова фабрика”. Проте спочатку Жовніра звинувачували в одержанні частини неправомірної вигоди у 20 тисяч доларів. Згодом обвинувачення пом’якшили.

Засідання у справі Зіновія Жовніра кількаразово відкладали з різних причин. У головуючого судді, Володимира Поповича, який вів справу, закінчились повноваження. На минулому засіданні справу почав вести суддя Кишакевич Лев. Тоді він прийняв рішення розглядати справу із самого початку, передає МІСТО.

Минуле засідання закінчили на допиті Жовніра, який заявив, що у  межах звинувачення вину визнає та погодився дати свідчення.

Жовнір під час допиту повідомив, що з Коцюком він перебував у дружніх відносинах протягом 5 років. В той час коли Болоцького не знав. Також Жовнір зазначив, що йому пообіцяли дати 20 тисяч доларів винагороди після того, як пройдуть торги.
Суддя стверджує, що Жовніру висунуте обвинувачення за надання йому винагороди в сумі 150 тисяч доларів за сприяння зниження ціни на лот. Жовнір погодився та додав, що сума зниження лоту ініціювалась Коцюком.
 “Болонський прийшов до мене на переговори, де ми вирішили, що 20 тисяч доларів має зберігатись у Коцюка, а 130 тисяч доларів додати після продажу об’єкту“, – зауважив Жовнір.
Проте згодом Жовнір змінив своє рішення і розповів, що під час зустрічі з Коцюком в парку повідомив йому, що виконає обіцянку лише після отримання повної суми.
Прокурор запропонував розглядати обвинувачення за спрощеними умовами ст.149 КПК України, оскільки обвинувачений повністю визнав вину. Суддя не погодився. Пояснив це тим, що Жовнір під час допиту змінював свідчення: спершу вимагав 20 тисяч, потім – 30 тисяч, зрештою – 150 тисяч. Жовнір каже, що перехвилювався.
Суд прийняв рішення у повному обсязі вивчити докази справи та заслухати усіх свідків. Розгляд справи відклали на 13 червня 13:00 для виклику свідків Болоцького та Коцюка.

Читайте також: На Прикарпатті за розбій судитимуть громадянина Молдови

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...