Мед Атлант

Франківський виш підписав угоди про співпрацю з ПАТ “Укрнафта” та норвезькою компанією AGR. ФОТО/ВІДЕО

Вчора, 16 травня,  в рамках VІ Міжнародної науково-технічної конференції “Нафтогазова енергетика-2017”,  ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, проф. Крижанівський Євстахій підписав дві важливі Угоди про співпрацю університету з ПАТ “Укрнафта” і норвезькою компанією AGR.

У вітальному слові до  гостей, присутніх при підписанні, ректор університету Євстахій Крижанівський зазначив, що вчена рада ухвалила рішення не робити гучних святкувань до 50-річчя, оскільки у державі складна ситуація – на Сході війна. Саме тому до півстолітнього ювілею ІФНТУНГ було заплановано проведення трьох великих наукових конференцій, друга з яких відбувається в ці  дні. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі університету.

Під час підписання угоди з ПАТ “Укрнафта”, представник компанії Володимир Огризко відзначив, що ІФНТУНГ зробив великий внесок у розвиток нафтогазової галузі, і компанія надзвичайно зацікавлена у співпраці з університетом, особливо у практичній сфері. Це стосується проходження практики студентами на підприємствах компанії, написання магістерських робіт для вирішення поточних проблем галузі, запровадження програми стимулювання кращих студентів, залучення до тренінгів та лекцій фахівців високого рівня ПАТ “Укрнафта» тощо. Він також додав, що бізнес вкладає гроші в науку, бо має інтерес. Підписана угода передбачає співпрацю  до 2020 року. На завершення від імені Голови правління ПАТ “Укрнафта” Марка Роллінса  Володимир Огризко вручив ректору подяку за вагомий внесок університету в розвиток нафтогазової освіти та науки.

Опісля ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський підписав меморандум про співпрацю з головою правління норвезької компанії AGR Свейном Соллундом. Варто зазначити, що для ІФНТУНГ – це не перша співпраця з Норвегією. Більше того університет має довголітній позитивний досвід співпраці з норвезькими університетами, норвезько-українською торгово-промисловою палатою, спільні проекти з енергетичного менеджменту (“Україна–Норвегія”, “Професійна перепідготовка звільнених в запас кадрових військовослужбовців ЗСУ та інших силових структур, членів їх сімей та сприяння їх працевлаштування”). До підписання меморандуму долучились представниками норвезько-української торгово-промислової палати Амунд Миклебуст та Дмитро Прімак, які посприяли у встановленні контактів. Попередньо директор НДІ НГЕіЕ, проф. Максим Карпаш охарактеризував компанію AGR  однією з провідних у Норвегії з видобутку нафти і газу та яка працює на шести континентах. Не маючи власних родовищ, вона зуміла забезпечити повний цикл видобутку вуглеводнів. Меморандум передбачає, що компанія AGR спільно з університетом впроваджуватиме в Україні новітні технології буріння. Значення підписаного документу підкреслив й ректор університету, оскільки науковці ІФНТУНГ активно працюють над забезпеченням енергетичної безпеки держави через збільшення власного видобутку газу шляхом масштабного впровадження технологій глибокого та надглибокого буріння.

“Великі запаси газу є на глибині 7000 метрів, а завдяки такому партнерству ми зможемо діставати цінні вуглеводні”, – говорить Євстахій Крижанівський .

Фото Сергія Юрцуніва.

Читайте також: Жіноча студентська збірна ІФНМУ з баскетболу стала призером обласної універсіади 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...